Thursday, May 3, 2012

Πενήντα χρόνια γιόρτασε «Ο Εύξεινος Πόντος» ...

Τα πενήντα χρόνια από την ίδρυσή του γιόρτασε ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος», το βράδυ του Σαββάτου 24 Μαρτίου 2012.

Στη μουσικοχορευτική βραδιά, που γέμισε από τους ήχους του Πόντου, συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, υπό την μουσική συνοδεία των αδερφών Ιωαννίδη, που με την γλυκύτητα της φωνής τους και τους ήχους της ποντιακής τους λύρας.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1962 από Πόντιους της περιοχής μας, και με την ευκαιρία της ολοκλήρωση 50 χρόνων ύπαρξης, ο σύλλογος αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα εορταστικό κύκλο εκδηλώσεων, μέσα στο 2012.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Κυπριανίδης, ο οποίος τιμήθηκε για τα πολλά χρόνια προσφοράς του ως χοροδιδάσκαλος σε αυτόν, ο σύλλογος συμπληρώνει πενήντα χρόνια δημιουργίας, πενήντα χρόνια προσφοράς και δυναμικής παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

«Με το μεράκι των Ποντίων στήθηκε ένας πολύ δημιουργικός σύλλογος, έχοντας το δικό του στέκι, με πολυάριθμα χορευτικά τμήματα, με τα χορωδιακά του τμήματα, τη βιβλιοθήκη, ένας σύλλογος που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον πολιτισμό του τόπου μας».

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα γενιά των χορευτών που έχουν αναλάβει την τύχη της διοίκησης και του συλλόγου, θα πορευτεί με το ίδιο μεράκι και αξίες, που αφήνουν παρακαταθήκη οι προηγούμενες στις επόμενες γενιές, αφού όπως σημείωσε, «είναι ένας σύλλογος από μακριά και που θα πάει πολύ μακρύτερα».

Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ο χορευτές

Από την πλευρά του ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου κ. Στέλιος Νικολάου, επισήμανε ότι η βραδιά, που συνδύαζε τον ετήσιο χορό του συλλόγου, με την επετειακή εκδήλωση των 50 χρόνων του συλλόγου, δεν μπορούσε να μην διανθιστεί την βράβευση του κ. Κυπριανίδη, ο οποίος ήταν 20 χρόνια χοροδιδάσκαλος.

Οι 115 χορευτές του συλλόγου, μέσα από τα έξι τμήματά του, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την εμφάνιση, τιμώντας την παράδοση και τον ίδιο το σύλλογο.

Ο κ. Νικολάου έκανε αναφορά τόσο στους επίτιμους καλεσμένους του συλλόγου, τους αδερφούς Ιωαννίδη, όσο και στους καλλιτέχνες που κάθε εβδομάδα παίζουν στο σύλλογο, και τους συνεργάτες του για τη στήριξη και τη βοήθεια που δίνουν.

Πηγή: Ελεύθερο Βήμα

e-Pontos


No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin