Sunday, April 1, 2012

Macedonia News el : Gold mining in Halkidiki divides local community ....

Macedonia News el
-
(News from real/true Macedonia, Greece [1] , [2])

Local officials in Halkidiki have vowed to continue their cooperation with a Canadian gold mining firm aiming to complete a 1.3-billion-euro development in the area despite mounting protest from residents.
A meeting of the municipal council in Ierissos on Friday night was cancelled after protesters disrupted the meeting, clashed with police and overturned cars. Some members of the council claimed self-styled anarchists had come to the town from other areas to cause trouble.
However, the project to exploit the Olympias and Skouries mines has drawn opposition from residents and environmental groups, which held up the concession in the past........

Christos Pachtas, the mayor of Aristoteli, insisted that the scheme would be beneficial for the local community.
“Our aim is to use the mineral wealth of our land and stand on our own two feet,” he said. “Unfortunately, I’m afraid that all these reactions are not being prompted by something else, not concern about the environmental impact.”
Canadian firm Eldorado Gold, which took on the concession last year, had been prepared for opposition to its plans about 350,000 ounces of gold annually in Halkidiki.
“This is an opportunity that will show whether an international mining company with high-profile institutional shareholders is able to work in Greece,” Paul Wright, Eldorado’s president and chief executive, said in an interview with the Financial Times in December.
Eldorado Gold says the projects would create 1,800 jobs in the area.
ekathimerini gr
---------

GOLD Kilkis ECO

3 comments :

  1. Σαμαράς στη WSJ: «Θα προστατεύσουμε με κάθε κόστος την επένδυση της El Dorado».....

    Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα έχει εγκριθεί το σχέδιο επενδύσεων της El Dorado στη Χαλκιδική, διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη Wall Street Journal.

    Οπως σημειώνει η εφημερίδα, η επένδυση της καναδικής εταιρείας στα τέσσερα ορυχεία χρυσού στη Χαλκιδική θα προστατευθεί από την ελληνική κυβέρνηση «με κάθε κόστος».

    «Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και θα προστατέψουμε με κάθε κόστος τις ξένες επενδύσεις. Αυτού του είδους οι ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Πρόκειται για μια επένδυση η οποία είναι ιδιαίτερα επιθυμητή για εμάς και η διαδικασία της τελικής έγκρισης θα έχει ολοκληρωθεί τις επόμενες 10 ημέρες» τόνισε Πρωθυπουργός.

    http://www.tanea.gr/news/politics/article/5002432/samaras-sth-wsj-tha-prostateysoyme-me-kathe-kostos-thn-ependysh-ths-el-dorado/
    21/2/13

    ReplyDelete
  2. Σαμαράς στην WSJ: Γεγονότα όπως αυτά στις σκουριές δεν είναι αποδεκτά......

    Τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, τονίζει για τα γεγονότα στις Σκουριές ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με δημοσίευμα στη Wall street journal...

    Ηχηρό μήνυμα στέλνει ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του στη Wall Street Journal ότι δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές ενέργειες όπως αυτή στις Σκουριές.

    "Αυτού του είδους η ενέργεια δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και με κάθε κόστος θα προστατεύσουμε τις ξένες επενδύσεις στη χώρα", δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς στο σχετικό δημοσίευμα και αναφέρει ότι προχωρά η τελική έγκριση για την επένδυση στο ορυχείο της Θράκης.

    "Είναι μια επένδυση που θέλουμε πολύ και όλη η διαδικασία για την τελική έγκριση θα έχει τελειώσει μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες", λέει συγκεκριμένα.

    ΑΜΠΕ
    http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=55214&category_id=86
    21/2/13

    ReplyDelete
  3. Σύγκρουση για το... Ελντοράντο των επενδύσεων......

    Εντός δεκαημέρου και με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ανάλογη με τις Σκουριές επένδυση στη Θράκη με την καναδική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εξόρυξη χρυσού. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την εισβολή κουκουλοφόρων στις Σκουριές θέλησε να διαλύσει τα σύννεφα που πύκνωσαν πάνω από τη συγκεκριμένη επένδυση και με δηλώσεις του στη Wall Street Journal ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται έντονα για το συγκεκριμένο project που όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα θα δημιουργήσει 2000 θέσεις εργασίας με συνολική επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων.

    «Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και θα προστατέψουμε με κάθε κόστος τις ξένες επενδύσεις. Αυτού του είδους οι ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Πρόκειται για μια επένδυση η οποία είναι ιδιαίτερα επιθυμητή για εμάς και η διαδικασία της τελικής έγκρισης θα έχει ολοκληρωθεί τις επόμενες 10 ημέρες» τόνισε ο κ. Σαμαράς την ώρα που η Κουμουνδούρου με ανακοίνωση του τμήματος Οικολογίας του κόμματος καλεί τους κατοίκους της Χαλκιδικής να πάρουν μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής.

    Η Κουμουνδούρου μιλά ανοιχτά για «ξεπούλημα περιοχών της χώρας αντί πινακίου φακής με στόχο τον πλουτισμό των εταιρειών και ενός πολιτικού προσωπικού που διαπλέκεται μαζί τους» δίνοντας έτσι ένα σαφές δείγμα γραφής για τη σύγκρουση που θα ακολουθήσει στο πεδίο των επενδύσεων αφού με το νέο σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη βουλή η κυβέρνηση αίρει μία σειρά γραφειοκρατικών εμποδίων δίνοντας παράλληλα φορολογικά κίνητρα για την προσέλκυση κεφαλαίων βάζοντας σε πρώτο πλάνο όλο το παραλιακό μέτωπο από το Σούνιο μέχρι και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

    Το σχέδιο νόμου μεταξύ άλλων προβλέπει:

    -Καταβολή του 100% της επιχορήγησης από 50% που ισχύει σήμερα

    -Κατάργηση της υποχρέωσης των επενδυτών να προσκομίσουν εγγυητικές επιστολές κατά την υποβολή του φακέλου προσφοράς

    -Φορολογικά κίνητρα για μεγάλες επενδύσεις

    -Έκδοση μίας «πολυάδειας» που αντικαθιστά τις πολλαπλές άδειες

    Ν. Μηταράκης στον realfm: Πάμε να δώσουμε περισσότερη ρευστότητα στην αγορά

    Η Κουμουνδούρου έχει ήδη μιλήσει για «ξεπούλημα λιμανιών προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων» ενώ μέσω της Ρένας Δούρου έχει προαναγγείλει πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές και σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα εξετάσει μία προς μία τις επενδύσεις ακόμη και αυτές που ήδη τρέχουν με επιτυχία στη χώρα μας όπως για παράδειγμα της COSCO.

    Στον αντίποδα, το Μαξίμου «φουλάρει» τις μηχανές για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων και από τρίτες χώρες προκειμένου μέχρι τον Ιούνιο, οπότε και υπολογίζεται ότι θα έχουν εγκριθεί τα πρώτα μεγάλα επενδυτικά σχέδια, να έχει προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς και το κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων για το οποίο η τρόικα στις αρχές του μήνα θα ζητήσει λεπτομερή ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών.

    http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=212439&catID=11
    22/2/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin