Saturday, March 12, 2011

Σκόπια- Γιουροβίζιον : «Το τραγούδι ‘Ρωσίδα’ πλαστογραφεί την ελληνική ιστορία» ......

Μάρτιος 12, 2011.
Σκόπια.
Ο τραγουδιστής Βλάτκο Ιλιέφσκι
«Ακόμα δεν προλάβαμε να πάμε για την Γιουροβίζιον της Γερμανίας και το τραγούδι ‘Ρωσίδα /„Русинка“ μπήκε στο στόχο του νότιου γείτονά μας, λέει ο τραγουδιστής των Σκοπίων που συμμετέχει  στην διοργάνωση της Γιουροβίζιον.
Και αν το βίντεο της περασμένης χρονιάς ήταν προπαγανδιστικό, στο οποίο τραγουδούσε ο Γιόκο Τανέφσκι/ Ѓоко Таневски, που πραγματικά ήταν κατά της Ελλάδας, τώρα το πρόβλημα είναι  ο στίχος : „Јас Македонец, а она Русинка“ που θα πει ‘Εγώ είμαι Μακεδόνας και  εσύ μια Ρωσίδα’.
Το οποίο,  σύμφωνα με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκο Βελόπουλο, διαστρεβλώνει την Ιστορική Αλήθεια.
Ενώ οι Έλληνες απασχολούνται με το τι συμβαίνει για το σχεδιασμό μας στην Eurovision,  ο Βλάτκο Ιλιέφσκι έχει γυρίσει, ήδη το σχετικό βίντεο για το τραγούδι «Ρωσίδα» και για τα υπόλοιπα δεν ενδιαφέρεται καθόλου.
Για τη συνέχεια πατήστε εδώ



Δυο παρατηρήσεις από τον χρόνος
Σημ1. : Και με την μετάφραση σε δεκάδες γλώσσες δημιουργείται η εντύπωση στις νέες γενεές των “ευρυμαθών” Ευρωπαίων ότι υπάρχει μακεδονική εθνότητα.
Σημ2. : Εδώ έχουμε λανθάνουσα την αρχή του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού πού δεν είναι απόλυτη.
Ατομικά θα μπορούσε κάποιος να αυτοπροσδιοριστεί Μακεδόνας . Συλλογικά τέτοιος αυτοπροσδιορισμός είναι γνωστό ότι ακρωτηριάζει ιστορικά την Ελλάδα.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin