Sunday, March 13, 2011

Τα αρχικά ΜΚ και το ISO του ΟΗΕ ........

Το αυτοκίνητο στην φωτογραφία είναι στον περιφερικό Θεσσαλονίκης, το καλοκαίρι του 2010.
Μετέφερε 5-6 σκοπιανούς τουρίστες προς Χαλκιδική. 

    Η αστυνομία στον συνοριακό σταθμό Νίκης , Ευζώνων, Δοιράνης, παρέλειψε να βάλει δίπλα την πινακίδα  "αναγνωρίζεται από την Ελλάδα με το όνομα FYROM".      

    Προς Χαλκιδική το καλοκαίρι κατευθύνονται αυτοκίνητα και τουρίστες από πολλές ξένες χώρες. Οπότε το ΜΚ το είδαν αρκετοί. Άσχετα με την ονομασία ISO στον ΟΗΕ, η Ελλάδα την αναγνωρίζει ως FYROM και τα αρχικά δεν μπορεί να είναι ΜΚ, τουλάχιστον μέσα στην χώρα μας. 
       Σήμερα ,12 Μαρτίου ημέρα Σάββατο, στην παραλία Θεσσαλονίκης και στο ύψος του αγάλματος του Μ Αλεξάνδρου, ένα πράσινο τουριστικό από Οχρίδα είχε πίσω την ίδια πινακίδα/αυτοκόλλητο ΜΚ. Πιο μπρος και στο ύψος του περιπτέρου, στον ίδιο κεντρικό παραλιακό δρόμο ήταν παρκαρισμένα τουριστικά απο Βουλγαρία ,Ουγγαρία Τουρκία κ.α. Είναι πιθανότατο πολλοί από αυτούς τους ξένους επισκέπτες να είδαν ότι υπάρχει αυτοκίνητο τουριστικό από την FYROM με το αυτοκόλλητο ΜΚ και οι Θεσσαλονικείς να αδιαφορούν. Θα μπορούσαν λοιπόν εκεί στα σύνορα Νίκης και Ευζώνων να πράττουν έγκαιρα ότι πρέπει και να μην αναγκάζουν εδώ ετεροχρονισμένα και με διακριτικότητα να συνιστούμε στους οδηγούς να βγάλουν το αυτοκόλλητο, αφού έχει γίνει βεβαία η ζημιά. 

     Οι σκοπιανοί εργάζονται σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους χώρους ,όπως και το τελευταίο τους τραγούδι στην Eurovision περί “Μακεδόνα” και “Ρωσιδας”, οπότε και εμείς παντού πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση αν θέλουμε να τους αντιμετωπίσουμε με τούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του “σύγχρονου” Πολιτισμού.

    P.S. Τα αρχικά ΜΚ σαν κατοχύρωση ISO δεν είναι μόνιμα στον ΟΗΕ .Αλλάζουν κατά καιρούς. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το συγκεκριμένο ISO , όπως έχει άλλωστε και το δικαίωμα.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin