Tuesday, August 25, 2015

Με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για τις πρόωρες εκλογές

Το ισχυρό σοκ στην οικονομία συνεχίστηκε και χθες με τις απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών να μη σταματούν καθώς ξεπέρασαν το 11%.

Παράλληλα, ο τραπεζικός κλάδος «κλείδωσε» με απώλειες άνω του 23%. Μόνο τον Αύγουστο ο τραπεζικός δείκτης έχει χάσει σχεδόν 68% της αξίας του, με τις τραπεζικές μετοχές να κινούνται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Την ίδια ώρα, το πολιτικό σκηνικό και οι επόμενες κινήσεις ξεκαθαρίζουν μέρα με την μέρα, με την Παρασκευή να είναι η πιο πιθανή ημέρα για να ορκιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του και χθες το πρωί επέστρεψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής της ΝΔ δεν παρέλειψε να ασκήσει σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Η εντολή πέρασε στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος έχει τρεις ημέρες επαφών για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πάει σε εκλογές-«εξπρές» προκειμένου να κρύψει από τον ελληνικό λαό τις συνέπειες του μνημονίου.

Αν μπορούσε θα τις έκανε και στο τέλος Αυγούστου, είπε χαρακτηριστικά. «Αυτό αποτελεί αντιδημοκρατικό ολίσθημα, για να μην πω εκτροπή. Αυτά τα έκαναν άλλες κυβερνήσεις» πρόσθεσε.

Εφόσον και η εντολή αυτή δεν καρποφορήσει, όπως αναμένεται, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ή τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων, σε μια τελευταία προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Εφόσον ούτε η τελευταία προσπάθεια στεφθεί με επιτυχία, τότε την Παρασκευή 28 Αυγούστου θα ορκιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα, οι εκλογές θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου.

   elzoni.gr
25/8/15
--
 -

 -

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin