Tuesday, July 7, 2015

Αύριο οι νέες προτάσεις και το αίτημα για νέα βοήθεια από τον ESM (Jeroen Dijsselbloem)

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για τις εξελίξεις στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι το Eurogroup περιμένει νέα ελληνική επιστολή με συγκεκριμένη λίστα προτάσεων.
Επιβεβαίωσε επίσης ότι αύριο Τετάρτη θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για εξέταση ελληνικού αιτήματος για βοήθεια από τον ESM.

Ο επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, μίλησε για «βαθιά» προβλήματα στην Ελλάδα που θα μας απασχολούν καιρό.

 [imerisia.gr]
7/7/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

1 comment :

  1. Ο lmars Rimsevics, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, που εκπροσωπεί το νεότερο μέλος της ευρωζώνης, τη Λετονία, παραδέχθηκε ότι η νομισματική ένωση ετοιμάζεται για μια ζωή χωρίς ένα μέλος...

    Σήμερα είπε ότι " Το ελληνικό έθνος στάθηκε γενναίο και έθεσε τον εαυτό του ψηφίζοντας, εκτός ευρωζώνης”.

    Συνέχισε λέγοντας ότι "το συνολικό αποτέλεσμα είναι ότι βλέπουμε ένα κράτος που δεν κράτησε τις υποσχέσεις του, που δεν έχει κάνει τις απαραίτητες εργασίες και μπορεί να βγει εκτός ευρωζώνης μια μέρα. Και αυτό σημαίνει ότι η ζώνη του ευρώ θα μπορούσε να γίνει ισχυρότερη”.

    Όπως είπε, η εισαγωγή ενός άλλου νομίσματος στην Ελλάδα είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο.
    zougla.gr

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin