Thursday, July 9, 2015

Το ΔΝΤ δεν μπορεί να παραβιάσει κανόνες για την Ελλάδα (Christine Lagarde)

Απαραίτητη θεωρεί η Επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Θέση, τόνισε, η οποία βρίσκεται στον αντίποδα εκείνης των Ευρωπαίων, οι οποίοι απορρίπτουν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο προς το παρόν. 


 Η κυρία Λαγκάρντ, διαβεβαίωσε ότι, ο διεθνής χρηματο-οικονομικός οργανισμός παραμένει δεσμευμένος στις προσπάθειες να εξευρεθεί λύση στην ελληνική κρίση.

Δήλωσε παράλληλα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν μπορεί να παραβιάσει τους κανόνες του σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.


  Η Κριστίν Λαγκάρντ μιλούσε σε εκδήλωση στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς της Ουάσιγκτον.
Πηγή: Ρικ Ραδιόφωνο

  riknews.com.cy
9/7/15

1 comment :

  1. Φόρμουλα με το ΔΝΤ... παρατηρητή...

    Τις τελικές προτάσεις παρουσιάζει σήμερα στις Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση για να εγκριθούν από τους θεσμούς. Το πρόγραμμα, τριετούς διάρκειας με νέο δάνειο, προβλέπει ριζική αναμόρφωση του δημόσιου τομέα, βαθιά μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα και εξυγίανση του Ασφαλιστικού.

    Φόρμουλα για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της χώρας, 3ετούς διάρκειας με νέο δάνειο, βρίσκεται στο τραπέζι μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της, με... παρατηρητή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατέθεσε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης επίσημο αίτημα προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για χρηματοδότηση.

    Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του Εθνους
    ethnos.gr

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin