Wednesday, March 18, 2015

Ελπίζω η έκκληση Ποροσένκο για «ξεπάγωμα» του θέματος της Υπερδνειστερίας να σημαίνει συνομιλίες (Σεργκέι Λαβρόφ)

Την πρόσφατη δήλωση του ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο για «ξεπάγωμα» του θέματος της Υπερδνειστερίας κλήθηκε να σχολιάσει σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο Λαβρόφ επεσήμανε πως δεν είναι δυνατόν το Κίεβο να θέλει αναζωπύρωση των συγκρούσεων στην περιοχή: «Δεν άκουσα ακριβώς τι είπε ο Ποροσένκο. Στην πραγματικότητα, ο όρος “ξεπάγωμα” μπορεί να έχει πολλές σημασίες. 


Η διαμάχη στην Υπερδνειστερία έχει “παγώσει” για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, και δεν νομίζω πως η Ουκρανία θα ήθελε μια αναζωπύρωση των συγκρούσεων. [...] Εάν η πρόταση αυτή έχει ως στόχο να επιταχύνει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, τότε μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους» είπε ο Λαβρόφ, συμπληρώνοντας πως παρατηρεί με λύπη πως ο ρόλος του Κιέβου στην προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Υπερδνειστερία έχει αλλάξει και δεν υπηρετεί τον αρχικό σκοπό, λειτουργώντας ως κράτος – εγγυητής, όπως προβλέπουν οι συμφωνίες.

«Στην ουσία η Ουκρανία έχει βοηθήσει στον οικονομικό αποκλεισμό της Υπερνειστερίας και συνεχίζει να το κάνει, υπηρετώντας ένα παιχνίδι που υποδαυλίζουν εκείνοι που χρησιμοποιούν την προοπτική σύνδεσης Μολδαβίας-ΕΕ ώστε να αναγκάσουν την Υπερδνειστερία να υποκύψει στους όρους του Κισινάου» τόνισε ο Λαβρόφ.

 http://gr.rbth.com
18/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin