Monday, January 5, 2015

CNBC: Ο πραγματικός κίνδυνος των ελληνικών εκλογών (υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ για μία διεθνή διάσκεψη για την ανακούφιση χρέους)

«Οι επικείμενες ελληνικές εκλογές θα θέσουν σε νέο πλαίσιο την κρίση του ευρώ αναφορικά με την ελάφρυνση χρέους. Αυτό θα δημιουργήσει νέα και δυσμενή σενάρια στην περιοχή. Οι συνέπειες θα είναι παγκόσμιες». Αυτό υποστηρίζει σε άρθρο του στο CNBC ο Dan Steinbock, διευθυντής ερευνών διεθνών οικονομικών στο India China and America Institute.

Κάνοντας πρώτα αναφορά στο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις ο αρθρογράφος διερωτάται «Όμως τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν κερδίσει;».

«Υποσχόμενος να αμφισβητήσει μισή δεκαετία πολιτικών λιτότητας που προκάλεσαν την ύφεση στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να επεκτείνει τα βάση των ψηφοφόρων του, με πολιτικές που θεωρούνται εξαιρετικά αμφιλεγόμενος στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο», αναφέρει.

Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, «ένα (μεγάλο) κούρεμα για τους πιστωτές, μειώσεις φόρων για όλους εκτός από τους πλούσιους και μία αύξηση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων».

«Αλλά τίποτα δεν ανησυχεί την τρόικα περισσότερο από την υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ για μία διεθνή διάσκεψη για την ανακούφιση χρέους με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα (OSI)» υποστηρίζει ο Dan Steinbock............................http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2193919

5/1/15
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin