Saturday, February 1, 2014

Επιτέλους ένα αξιοπρεπές άρθρο για τα Σκόπια από ελληνική ιστοσελίδα.

Από την ιστοσελίδα naftemporiki.gr διαβάζουμε τις δηλώσεις του προέδρου της βουλής των Σκοπίων (Τράικο Βελιανόσκι)  για την ημερομηνία των προεδρικών εκλογών. Το ίδιο άρθρο με δήθεν πιστή μεταφορά των δηλώσεων το μετέφερε πλήθος ελληνικών ιστοσελίδων με εισαγωγικά, ή χωρίς εισαγωγικά, του όρου "Δημοκρατία της Μακεδονίας" (sic). Από μια ματιά στα σκοπιανά ΜΜΕ που είχαν την είδηση παρατηρούμε ότι δεν είναι πιστή μεταφορά των δηλώσεων του σκοπιανού αξιωματούχου, αλλά σχόλια του συντάκτη του άρθρου. Σε κάθε περίπτωση, πιστή μεταφορά δηλώσεων δεν υπάρχει ούτε στην ίδια γλώσσα που έγιναν. Το επιχείρημα ότι είναι δηλώσεις και πρέπει να μεταφερθούν όπως έχουν, σύμφωνα με κάποιες αόριστες αρχές δεοντολογίας και γραμματικής, αντικρούει το επιχείρημα της χώρας μας ότι η περίπτωση ελευθερίας Συλλογικού Αυτοπροσδιορισμού δεν είναι απόλυτη και δεν ισχύει στην περίπτωση του γειτονικού κράτους. 


Τέλος, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι με το embargo και τις επιφυλάξεις μας για την είσοδο της χώρας αυτής στο ΝΑΤΟ -είτε ισχύει η θεωρία του βέτο στο Βουκουρέστι, είτε όχι- και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαλούμε αφάνταστη οικονομική ζημιά στο λαό αυτό. Καλά θα ήταν να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και να μη παίζουμε με τον όρο "Δημοκρατία της Μακεδονίας" (sic) ισχυριζόμενοι ότι αφού το είπε ο τάδε Σκοπιανός ή Ευρωπαίος Αξιωματούχος πρέπει να το επαναλάβουμε και εμείς.

Έκπληξη επίσης προκαλεί η προσπάθεια ξένων αρθρογράφων να μην χρησιμοποιήσουν τον όρο αποφεύγοντας την πιστή μεταφορά/μετάφραση σκοπιανών ΜΜΕ σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει εδώ.

1/2/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:


-----------
 >>>>>>>>Επιτέλους ένα αξιοπρεπές άρθρο<<<<<<<
 -----------
-


 ΚΛΠ

---

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin