Monday, February 3, 2014

Αργά το βράδυ το διάβημα προς τον ΟΗΕ για τις δηλώσεις Ban Ki-moon.

Απόψε στις 10 το βράδυ (ώρα Κύπρου) είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Μονίμου Αντιπροσώπου της Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβη Νίκου Αιμιλίου, με αξιωματούχους της Γραμματείας, για να ζητηθούν εξηγήσεις γύρω από τις δηλώσεις του ΓΓ Μπαν γκι-Μουν στο Μόναχο.

Ερωτηθείς το Σάββατο, στη διάρκεια συνέντευξής Τύπου στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ είπε ότι «ατυχώς οι διαπραγματεύσεις ανεστάλησαν εξ αιτίας της αλλαγής κυβέρνησης στην ελληνοκυπριακή κοινότητα της Κύπρου. Μετά ακολούθησε η οικονομική κρίση. Όλου αυτού του είδους η πολιτική και οικονομική κατάσταση δεν είναι υποβοηθητική για την έναρξη των διαπραγματεύσεων».


Όπως ανέφερε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, δόθηκαν εντολές στον Κύπριο Μόνιμο Αντιπρόσωπο να προβεί σε έντονο διάβημα προς το γραφείο του Γενικού Γραμματέα.

Να σημειώσουμε ότι μόλις στις 22 Ιανουαρίου, στη διάρκεια της ενημέρωσης μέσω τηλεδιάσκεψης των μελών του Σ.Α. από τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο ειδικός σύμβουλος δέχθηκε έντονη κριτική από το Ρώσο μόνιμο αντιπρόσωπο, Βιτάλι Τσούρκιν, γιατί είχε αποκαλέσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ηγέτη των Ελληνοκυπρίων, σε ζήτημα που δεν αφορούσε αυστηρά τις συνομιλίες. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Τσούρκιν εγκάλεσε τον κ. Ντάουνερ υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να επιδεικνύεται σεβασμός στους ηγέτες των κρατών-μελών του ΟΗΕ.
mme.gr
3/2/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

3 comments :

  1. Σύγχυση μας αποδίδουν τα Ηνωμένα Έθνη για τις δηλώσεις Μπαν.....

    Για σύγχυση στο θέμα των δηλώσεων του Μπαν Κι- Μουν κάνει λόγο η Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Μάρτιν Νεζίρσκι, ερωτηθείς σχετικά, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, παρέπεμψε στο κείμενο των δηλώσεων, που έχουν εκδώσει τα Ηνωμένα Έθνη με τις ακριβείς δηλώσεις του ΓΓ. Αυτό, είπε, θα βοηθήσει να ξεκαθαριστεί η σύγχυση, που έχει δημιουργηθεί.

    Τι είπε τελικά ο Μπαν;

    Αν και το SigmaLive, από την πρώτη κιόλας στιγμή ανέτρεξε στο αυθεντικό κείμενο όπως αυτό αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών, κρίναμε σκόπιμο να το πράξουμε εκ νέου, μιας και αποδίδεται από πλευράς Ηνωμένων Εθνών, σύγχυση.

    «Δυστυχώς αυτές οι συνομιλίες διακόπηκαν εξαιτίας της αλλαγής της Κυβέρνησης στην ελληνοκυπριακή κοινότητα της Κύπρου. Μετά από αυτό υπήρχε η οικονομική κρίση», είπε επί λέξει ο Μπαν Κι Μουν......See more at: http://www.sigmalive.com/news/kypriako/97908#sthash.niEiKvJJ.dpuf
    4/2/14

    ReplyDelete
  2. Διευκρινίσεις της Ουάσινγκτον για το Κυπριακό, για τις δηλώσεις Κέρι .....

    Ημέρα “διεκρινίσεων” για το Κυπριακό η σημερινή. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπ. εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για δράση σε όλα τα επίπεδα από την αμερικανική διπλωματία σε σχέση με το Κυπριακό, ανέφερε: «Δεν θα ήθελα εσείς ή οποιοσδήποτε να αναγνώσει κάτι παραπάνω απ’ ό,τι (ο κ. Κέρυ) δήλωσε. Προφανώς είναι ένα θέμα στο οποίοι είμαστε αναμειγμένοι. Η θέση μας δεν άλλαξε. Αλλά δεν πρόσφερε ένδειξη ότι υπάρχει σε εξέλιξη μία νέα διαδικασία ή σύστημα που δεν γνωρίζετε».

    Επίσης η εκπρόσωπος του Γ.Γ του ΟΗΕ μετά το διάβημα που έκανε η Κύπρος για δηλώσεις του Μπαν Κι Μουν απέδωσε τον θόρυβο σε “παρεξήγηση” και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στο πλήρες κείμενο των δηλώσεων του κ. Μουν.
    - See more at: http://www.onlycy.com/439411
    4/2/14

    ReplyDelete
  3. Εκπρόσωπος Μπαν: Ο ΓΓ αναφερόταν στην πολιτική αλλαγή....

    Σε νέα επεξηγηματική δήλωση προέβη σήμερα ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Μάρτιν Νεζίρκι, στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, σε συνέχεια του χθεσινού διαβήματος του Μονίμου Αντιπροσώπου της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη Νίκου Αιμιλίου προς τη Διευθύντρια του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Σουζάνα Μαλκόρα.

    Ο κ. Νεζίρκι είπε πως η απάντηση του Γενικού Γραμματέα σε ερώτημα δημοσιογράφου αναφερόταν στην πολιτική αλλαγή που έλαβε χώρα στην Κυπριακή Δημοκρατία την περασμένη άνοιξη και στην άμεση επίπτωση της οικονομικιής κρίσης εκείνη τη στιγμή, «που κατανοητά απαιτούσαν την πλήρη προσοχή του Προέδρου Αναστασιάδη και αυτό σήμαινε ότι στη φάση αυτή δόθηκε αναστολή στην εκπεφρασμένη επιθυμία του Προέδρου να αρχίσει τις συνομιλίες».

    Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα είπε πως «τα Ηνωμένα Εθνη ξεκάθαρα εξέφρασαν κατανόηση για αυτές τις περιστάσεις».

    Ο κ. Νεζίρκι είπε επίσης ότι στις δηλώσεις του στο Μόναχο, ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε ότι και οι δύο ηγέτες είναι δεσμευμένοι στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και συμφώνησαν να έχουν κοινό ανακοινωθέν πριν την έναρξη των συνομιλιών. Επίσης είπε ότι ο ΓΓ επανέλαβε τη συνεχή και πλήρη υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών προς τους δύο ηγέτες σ’ αυτή τους την προσπάθεια......http://www.sigmalive.com/news/kypriako/98237#sthash.88lqc7qd.dpuf
    4/2/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin