Saturday, January 18, 2014

Νταβούτογλου σε ρόλο «ειρηνοποιού» της Μεσογείου. -Το νέο όραμα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας...

Σε βάθος ήταν οι συνομιλίες που έγιναν με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στην Άγκυρα δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου λέγοντας ότι η τουρκική πλευρά έχει επιδείξει καλή πρόθεση.

Μιλώντας στο Έκτο Συνέδριο των Τούρκων Πρέσβεων που συνεχίζεται στη Μερσίνα, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι αν η Μεσόγειος μετατραπεί σε λίμνη ειρήνης αυτή που θα επωφεληθεί περισσότερο από αυτό είναι η Τουρκία.

Ανέφερε ότι με τον Ντερβίς Έρογλου έκαναν σε βάθος συνομιλίες και πρόσθεσε ότι  "κανείς δεν έχει αμφιβολία αυτή τη στιγμή ότι η τουρκική πλευρά έχει επιδείξει καλή πρόθεση".


Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι πρέπει να διασφαλιστεί μόνιμη ειρήνη και να τερματιστεί το στάτους κβο το οποίο προκαλεί ζημιά.

"Αν υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης στην ε/κ πλερά πρέπει όλοι μαζί να σκεφτούμε εναλλακτικούς τρόπους", είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου απευθυνόμενος στους Τούρκους Πρέσβεις.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό, η ειρήνη που θα επικρατήσει στην Κύπρο θα είναι το πρώτο βήμα της ευρύτερης περιεκτικής ειρήνης που θα επικρατήσει στη Ανατολική Μεσόγειο. "Αλλά πρέπει να πω και αυτό, πριν από δέκα χρόνια ΤΔΒΚ δεν υπήρχε.  Εάν η οικονομία σας είναι καλή, το κεφάλι σας είναι ψηλά και τις διαπραγματεύσεις τις κάνετε με μεγαλύτερη ασφάλεια", είπε ο Τούρκος Υπουργός.
sigmalive.com

18/1/14
-------------------------

  • ΟΜΙΛΙΑ DAVUTOĞLU ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ
Συνεχίζεται στην Adana και το Mersin η 6η Διάσκεψη Πρεσβευτών που ξεκίνησε στην Ankara.
Ο υπουργός Εξωτερικών (της Τουρκίας) στην ομιλία που εκφώνησε στους πρεσβευτές στην Adana μίλησε τόσο για την εσωτερική όσο και για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.
Ο Davutoğlu αναφέρθηκε στο δημοκρατικό άλμα που έκανε τα 12 τελευταία χρόνια η Τουρκία και εξήγησε το νέο όραμα της εξωτερικής πολιτικής.
  • Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που πηγάζουν από το απολυταρχικό καθεστώς της Συρίας.
  • «Ένα καθεστώς που έχει θανατώσει 100.000 άτομα διεκδικεί ακόμα την παραμονή στην εξουσία διότι δεν υπάρχει δημοκρατία».
  • Ο υπουργός μίλησε επίσης για το νέο όραμα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.
«Αυτό το καραβάνι έχει αναχωρήσει και θα φτάσει στον προορισμό της. Προορισμός μας όπως είπε και ο Gazi Mustafa Kemal Atatürk, είναι η αντίληψη ότι δεν υπάρχει πια διπλωματική γραμμή αλλά διπλωματία περιοχής και η περιοχή αυτή είναι όλος ο κόσμος».
Τα λόγια του υπουργού αποτελούν μια παράφραση της ρήσης του Atatürk ότι «δεν υπάρχει αμυντική γραμμή αλλά περιοχή άμυνας και η περιοχή αυτή είναι όλη η πατρίδα».
 trtgreek.com
18/1/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin