Monday, January 13, 2014

ΥΠΕΞ: Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη δήλωση της κας Δούρου περί μη σύγκλησης από την κυβέρνηση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

ΥΠΕΞ, Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2014
-
Μη σύγκλησης από την κυβέρνηση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής...
Αν η κα Δούρου, πριν εκδώσει την ανακοίνωση της, ρωτούσε πότε προγραμματίζεται η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, θα ήξερε ότι η συνεδρίαση είχε σχεδιαστεί για την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και αναβλήθηκε για μία εβδομάδα λόγω της μετάβασης του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον.
 mfa.gr
13/1/14

1 comment :

  1. Ρ. Δούρου: Εν κρυπτώ άσκηση της εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση...

    Εν κρυπτώ άσκηση της εξωτερικής πολιτικής χρεώνει στην κυβέρνηση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, καταγγέλλοντας πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) παρά τη σχετική δέσμευσή του από τον περασμένο Νοέμβριο.

    Συγκεκριμένα, η κ. Δούρου επισημαίνει πως στις 11 Νοεμβρίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ δήλωνε εγγράφως στη Βουλή πως «με στόχο την πλήρη ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής θα συγκληθεί στο αμέσως προσεχές μέλλον».

    «Σήμερα», συμπληρώνει, «δύο μήνες μετά, ο κ. Βενιζέλος, κι ενώ πρόκειται την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι στην Ουάσινγκτον, δεν έχει συγκαλέσει το ΕΣΕΠ».

    Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι προφανές ότι τίποτε από τα όσα βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν συνιστά για την κυβέρνηση επαρκή αιτία για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Είναι προφανές ότι το «αμέσως προσεχές μέλλον» αργεί ακόμη…».

    «Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχει επιλέξει την εν κρυπτώ άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, αποφεύγοντας ακόμη και τη στοιχειώδη ενημέρωση των κομμάτων για κρίσιμα θέματα, που ενδεχομένως να διαμορφώσουν καθοριστικά μελλοντικές εξελίξεις», συνεχίζει η κ. Δούρου.

    ΥΠΕΞ: Το ΕΣΕΠ θα συνεδρίαζε την Παρασκευή, αλλά αναβλήθηκε

    Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή και αναβλήθηκε για μία εβδομάδα λόγω της μετάβασης του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον, απάντησε λίγο αργότερα το υπουργείο Εξωτερικών.

    «Αν η κα Δούρου, πριν εκδώσει την ανακοίνωση της, ρωτούσε πότε προγραμματίζεται η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, θα ήξερε ότι η συνεδρίαση είχε σχεδιαστεί για την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και αναβλήθηκε για μία εβδομάδα λόγω της μετάβασης του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ.

    Η δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε ασχολίαστη από το ΠΑΣΟΚ που την κάλεσε «αντί να εκφράζει τεχνητή ανησυχία για την εξωτερική πολιτική μπορεί να πει στον κ. Τσίπρα ότι εξωτερική πολιτική σημαίνει συναίνεση και σοβαρότητα».

    Το Κίνημα διερωτήθηκε επίσης: «Όταν ο κ. Τσίπρας αποφασίζει να απουσιάζει από την τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας και να υπονομεύσει έτσι την εθνική πολιτική, για ποια σοβαρότητα και ποια υπευθυνότητα μπορούμε να μιλάμε;».
    http://www.naftemporiki.gr/story/752286
    13/1/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin