Monday, January 20, 2014

Αιτία αποχώρησης από το διάλογο για τη Συριακή αντιπολίτευση η πρόσκληση στο Ιράν. -Παρά την αρχική θετική στάση συμμετοχής στη Γενεύη-2

Ο εκπρόσωπος του εθνικού συριακού συνασπισμού ζήτησε την ανάκληση της πρόσκλησης προς την Τεχεράνη από τον ΓΓ του ΟΗΕ...
«Βόμβα» στην επιτυχία της επιτυχούς έκβασης της ειρηνευτικής διάσκεψης «Γενεύη-2» για την επίτευξη λύσης στο συριακό πρόβλημα φαίνεται ότι βάζει ο ίδιος ο ΟΗΕ μετά την πρόσκληση στο τραπέζι των συνομιλιών του Ιράν.
Η ανακοίνωση του ΓΓ του Οργανισμού, Μπαν Κι Μουν, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εθνικού συριακού συνασπισμού, της βασικότερης ομάδας, δηλαδή της συριακής αντιπολίτευσης, η οποία άλλαξε στάση αν και αρχικά είχε δεχθεί να δώσει το παρόν στη διάσκεψη.


Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter, «ο συριακός συνασπισμός ανακοινώνει ότι θα αποσύρει τους εκπροσώπους του από τη Γενεύη-2, εκτός αν ο Μπαν Κι Μουν αποσύρει την πρόσκληση προς το Ιράν».


Σημειώνεται ότι τη συμμετοχή της στη διάσκεψη έχει ανακοινώσει η συριακή κυβέρνηση Άσαντ ενώ δεκτή έκανε την πρόσκληση του ΟΗΕ και το Ιράν.
Η αντίδραση της αντιπολίτευσης οφείλεται στο γεγονός ότι η Τεχεράνη εξακολουθεί να θεωρείται κρίσιμος σύμμαχος του καθεστώτος Άσαντ.

protothema.gr
20/1/14

--
-
Iran invited to Geneva 2, Syrian opposition threatens to withdraw...

Syria's Islamic Front rejects peace talks

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin