Tuesday, December 17, 2013

ΥΠΕΞ: Συνάντηση ΥΠΕΞ μεσογειακών κρατών-μελών ΕΕ και σύσταση “Med Group” (Βρυξέλλες, 16.12.2013)

Στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων των κρατών-μελών της ΕΕ, οι Υπουργοί Εξωτερικών των επτά μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος, Μάλτα - συναντήθηκαν, χθες, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Κυπριακής Αντιπροσωπείας, και αποφάσισαν να συγκροτήσουν το Med Group, τη Μεσογειακή Ομάδα, η οποία θα λειτουργεί ως δίκτυο συντονισμού και κοινών πρωτοβουλιών για όλα τα θέματα της αρμοδιότητας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, αλλά και γενικότερα της ΕΕ.

Ο συντονισμός του Med Group θα γίνεται σε επίπεδο Μονίμων Αντιπροσώπων, αλλά και Υπουργών Εξωτερικών, πριν από τις συνεδριάσεις των Συμβουλίων Εξωτερικών Υποθέσεων ή, ει δυνατόν, και με μία ετήσια, άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών. 

Εφόσον μία από τις χώρες που συμμετέχουν στην Ομάδα ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, η χώρα αυτή θα ασκεί και το συντονισμό της Μεσογειακής Ομάδας. Συνεπώς, η Ελλάδα που θα ασκήσει, κατά το επόμενο εξάμηνο, την Προεδρία του Συμβουλίου, θα αναλάβει και το συντονισμό του Med Group.
 mfa.gr
17/12/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin