Saturday, December 14, 2013

Νέο ατόπημα Ντάουνερ - Δίνει υπόσταση στο παράνομο καθεστώς (2 video)


 -
Σε νέο ατόπημα προέβη ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο κ. Ντάουνερ συναντήθηκε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου στην λεγόμενη Πρεσβεία της Τουρκίας στα κατεχόμενα δίνοντας υπόσταση στο παράνομο καθεστώς.

Με την πράξη του αυτή, ο Ντάουνερ δίνει ουσιαστικά υπόσταση στο μόρφωμα του ψευδοκράτους και επιδεικνύει ασέβεια προς την Κ.Δ., παραβιάζοντας ευθέως τις ρητές απαγορεύσεις του Ψηφίσματος 550/84 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ ενώ επρόκειτο να αναχωρήσει χθές απο την Κύπρο μετά τις συνομιλίες που είχε με τους δύο ηγέτες, ανέβαλε το ταξίδι του. Σύμφωνα με πληροφορίες μέτά το πέρας της συνάντησής του με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, αναχώρησε απο την Κύπρο.

Ζήτημα ανάκλησης Ντάουνερ

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive, o νομικός Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, επεσήμανε ότι ο Ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ όπως αναφέρει και το ψήφισμα του ΟΗΕ πρέπει να απόσχει από κάθε κίνηση αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

"Οπωσδήποτε από νομικής άποψης κάθε άλλο παρά θετικό είναι Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ να μεταβαίνει επίσημα στην λεγόμενη πρεσβεία των κατεχομένων", είπε.

Είναι, είπε, ίσως και θέμα ανάκλησης του, γεγονός που τέθηκε και στο παρελθόν.
 -------------------------
 >>>>>>Ψυχρολουσία από Νταβούτογλου<<<<<<
-------------------------- 


Γ. Περδίκης: Δαίμονας των διαπραγματεύσεων ο Ντάουνερ

Ο κ. Ντάουνερ ακυρώνει το ρόλο των ΗΕ με τις ενέργειές του, δηλωσε στις Τομές στα Γεγονότα ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

Επεσήμανε ότι η πολιτική ηγεσία πρέπει να αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ντάουνερ με αποφασιστικότητα.

«Έχει κάνει πολλά ο Ντάουνερ και αποδεικνύεται με το αποτέλεσμα της παρέμβασης του για το κοινό ανακοινωθέν. Είναι αποτυχημένος και πρέπει να ξεκινήσει διαδικασία αποπομπής του», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν δαιμονοποιεί τον Ντάουνερ αλλά όπως είπε ο ίδιος είναι ο δαίμονας των διαπραγματεύσεων.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/kypriako/82930#sthash.mFkvqfmK.dpuf
14/12/13

2 comments :

  1. Αδιέξοδο για το κοινό ανακοινωθέν....

    Οι δηλώσεις Ερογλου – Νταβούτογλου τορπίλισαν την όποια δυνατότητα επανέναρξης ουσιαστικού διαλόγου στο Κυπριακό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης. Την ίδια ώρα ο Ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, προβαίνει σε νέο ατόπημα δίνοντας υπόσταση στο παράνομο καθεστώς αφού συναντήθηκε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ στη λεγόμενη Πρεσβεία της Τουρκίας στα κατεχόμενα

    Τους τελευταίους τρεις μήνες, δηλωσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ελληνοκυπριακή πλευρά με εποικοδομητική στάση έδωσε τη μάχη για να σπάσει το αδιέξοδο και επιτέλους να εισέλθουμε σε διαδικασία ουσιαστικών συνομιλιών στο Κυπριακό με προοπτική κατάληξης.

    Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι έπρεπε να ήταν απολύτως σαφής η βάση της διαπραγμάτευσης και πλήρως εναρμονισμένη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επιβεβαιώνεται και ταυτόχρονα αποδεικνύεται ότι εάν εισέλθουμε σε διάλογο δίχως συγκεκριμένη βάση διαπραγμάτευσης, απλώς θα οδηγηθούμε σε ένα αδιέξοδο με απρόβλεπτες συνέπειες για την προοπτική λύσης, επισημαίνει ο Χρήστος Στυλιανίδης.

    Δεν είναι διατεθειμένος ο Πρόεδρος να εισέλθει σε ένα διάλογο χάρη του διαλόγου

    Η τουρκοκυπριακή ηγεσία, πρόσθετει, με τη συνδρομή και της τουρκικής πλευράς έδειξε την εμμονή της σε ακραίες και αδιάλλακτες θέσεις. Υπό τις παρούσες συνθήκες, τονίζει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι διατεθειμένος να εισέλθει σε ένα διάλογο για χάρη του διαλόγου.

    Ο διεθνής παράγοντας, τονίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οφείλει σε αυτά τα νέα δεδομένα των γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην Ανατολική Μεσόγειο να βοηθήσει ώστε η περιοχή μας να μπει επιτέλους σε διαδικασία ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας.

    Τέλος υπογραμμίζει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ελληνοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσουν με την ίδια εποικοδομητική στάση, η οποία πηγάζει μέσα από τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, πιστεύοντας ότι η συνεργασία και η σταθερότητα στην περιοχή είναι προς όφελος όλων των λαών της περιοχής και ειδικότερα βέβαια του κυπριακού λαού στο σύνολο του, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

    ΔΗΚΟ: Μνημείο αδιαλλαξίας οι δηλώσεις Νταβούτογλου

    Η παράνομη επίσκεψη του Υπουργού των Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου κορυφώθηκε με τις σημερινές δηλώσεις του, οι οποίες αποτελούν μνημείο της τουρκικής αδιαλλαξίας, προκλητικότητας και αλαζονείας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.
    Οικολόγοι: Kαταδικαστέα η επίσκεψη Νταβούτογλου
    Η επίσκεψη Νταβούτογλου στην Κύπρο είναι καταδικαστέα υποστηρίζει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, τονίζοντας ότι αποτελεί ακόμα μια βροντερή ένδειξη της περιφρόνησης της Τουρκίας στο διεθνές δίκαιο και μια δήλωση μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
    - See more at: http://www.sigmalive.com/news/kypriako/82933#sthash.LudbyDcP.dpuf
    14/12/13

    ReplyDelete
  2. Πλήρη στήριξη στον Έρογλου έδωσε Νταβούτογλου....ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ.....

    Συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου είχε μετά το μεσημέρι, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στο κατεχόμενο. Μιλώντας σε διάσκεψη τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ανέφερε ότι δεν υπάρχει θέμα το οποίο έχει συζητηθεί τόσο πολύ όσο το κυπριακό. Τώρα είπε ο κύριος Νταβούτογλου είναι ώρα για βούληση.

    Αναφερόμενος στις προσπάθειες για κατάληξη σε κοινό ανακοινωθέν ο Τούρκος ΥΠΕΞ κάλεσε τους δύο ηγέτες να συναντηθούν για καταλήξουν σε κοινή διακήρυξη. Πρόσθεσε ότι δεν είναι τόσο σημαντικό το ίδιο το έγγραφο του κοινού ανακοινωθέντος όσο η βούληση των πλευρών για επίλυση του Κυπριακού.

    Ο Αχμέτ Νταβούτογλου κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να μην ξεχνά τη βούληση των Τ/κ για λύση όπως αυτή εκφράστηκε το 2004 ενώ αναφέρθηκε και στις συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν τότε.

    Έστειλε δε μήνυμα προς τα Ηνωμένα Έθνη ότι η Τουρκία δεν μπορεί να δεχτεί μια διαπραγμάτευση χωρίς τέλος για όσο διαρκεί η απομόνωση των Τ/Κ.

    Ο Νταβούτογλου θα συναντηθεί με τους λεγόμενους "υπουργό εξωτερικών" του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί, "πρωθυπουργό" Οζκάν Γιοργκαντζίογλου και πρόεδρο" της λεγόμενης βουλής του ψευδοκράτους Σιμπέλ Σιμπέρ, θα αναχωρήσει δε για την Τουρκία γύρω στα μεσάνυκτα του Σαββάτου προς Κυριακή.
    http://www.politisnews.eu/cgibin/hweb?-A=252961&-V=articles
    14/12/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin