Friday, November 1, 2013

Χουριέτ: Σε Επαφές με τους Ισραηλινούς η Zorlu για την Κατασκευή Αγωγού Φυσικού Αερίου.

Η τουρκική Zorlu Energy βρίσκεται σε επαφές με ισραηλινές εταιρείες για το ενδεχόμενο κατασκευής αγωγού ο οποίος θα μεταφέρει αέριο, όπως αναφέρουν πηγές της εφημερίδας Χουριέτ.

«Η Τουρκία είναι μια πολύ καλή διαδρομή για το ισραηλινό αέριο. Μπορώ να πω ότι είναι η πλέον κατάλληλη», τόνισε σχετικά ο Ομέρ Γιουνγκούλ, διευθύνοντας της μητρικής Zorlu Holding.

Οι σχέσεις των δύο κρατών είχαν δεχτεί σοβαρό πλήγμα το 2010, όταν συνέβησαν τα γεγονότα στο Μαβί Μαρμαρά, αλλά έκτοτε έχουν γίνει βήματα προόδου, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την ενέργεια, καθώς οι δύο πλευρές εμφανίζονται θετικές στο ενδεχόμενο κατασκευής ενός υποθαλάσσιου αγωγού που θα μεταφέρει το αέριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Zorlu έχει ένα επιπλέον λόγο για να προωθεί το έργο του αγωγού, καθώς διαθέτει μερίδιο 25% στην ισραηλινή Dorad Energy, η οποία κατασκευάζει μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με αέριο, ισχύος 875 MW, στο Άσκελον του Ισραήλ. Το κόστος του αγωγού εκτιμάται κοντά στα 3,5 δις. δολάρια, σύμφωνα με ειδικούς.
 energia.gr
1/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin