Thursday, November 7, 2013

Ερντογάν: Ίσως να υπάρξει Σχέδιο Μπαν για Κυπριακό. -"Αν οι Ε/Κ είναι αποφασισμένοι, η Τουρκία μπορεί να κάνει παρόμοιες συστάσεις και στους Τ/Κ"

Τη θέση ότι η Τουρκία και η Κυπριακή Δημοκρατία μπορούν να εργαστούν μαζί και να κάνουν από κοινού βήματα στο Κυπριακό, εξέφρασε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι ίσως να υπάρξει τώρα ένα Σχέδιο Μπαν.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας Φρέντρικ Ράινφελντ, στη Στοκχόλμη, ο κ. Ερντογάν είπε αναφέρθηκε στη συνάντησή του στην Αγία Πετρούπολη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν και την πρόταση που υπέβαλε ότι η Τουρκία, η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, ως εγγυήτριες χώρες, θα μπορούσαν να διαδραματίσουν έναν πιο ενεργό ρόλο στις συνομιλίες για το Κυπριακό, διότι ο στόχος θα έπρεπε να είναι να λυθεί αυτό το πρόβλημα και να μην υπάρχουν περαιτέρω καθυστερήσεις.



Όπως είπε ο κ. Ερντογάν, αν οι Ελληνοκύπριοι είναι αποφασισμένοι, η Τουρκία μπορεί να κάνει παρόμοιες συστάσεις και στους Τουρκοκύπριους και το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και η Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι, εάν όλοι μπορούσαν να το κάνουν αυτό, τότε, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, θα μπορούσε να λυθεί το Κυπριακό σύντομα.

Ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι φίλοι του, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ράινφελντ, πιστεύουν στη σημασία της επίλυσης του Κυπριακού, και πρόσθεσε ότι ο κ. Ράινφελντ έχει εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όπως και η Τουρκία.

Όπως είπε, Τουρκία και Κύπρος μπορούν να εργαστούν μαζί και να κάνουν από κοινού βήματα, προσθέτοντας ότι υπήρξε ένα Σχέδιο Ανάν, το οποίο τέθηκε στην άκρη, και ίσως τώρα να υπάρξει ένα Σχέδιο Μπαν.

Επεσήμανε ότι θα πρέπει να βρεθεί ένα σχέδιο και να γίνουν βήματα γρήγορα μπροστά για να επιτευχθεί αποτέλεσμα.

onlycy.com
7/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin