Friday, November 8, 2013

Συνομιλίες με βάση τη διζωνική για ποιαν… ευρωπαϊκή Κύπρο;

Αντιστάσεις με τον Σάββα Ιακωβίδη.
-
Να μην έχει κανείς ψευδαισθήσεις: Ανεξάρτητα από τη βάση που θα συμφωνηθεί ή όχι μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων, από τη στιγμή που οι συνομιλίες, αν επαναρχίσουν, θα είναι στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, θα αποτύχουν. Οι λόγοι είναι τόσοι πολλοί και εξόφθαλμοι, που ακόμα και αόμματοι τούς διαπιστώνουν. Πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει στη διεθνή νομολογία τέτοιος ορισμός.
Η μοναδική φορά που στη διεθνή πρακτική είχαμε δύο ζώνες, ήταν στην περίπτωση της Γερμανίας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία έλεγχαν τη Δυτική Γερμανία και η τότε Σοβιετική Ένωση την Ανατολική Γερμανία.
Μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού και της ΕΣΣΔ, η Γερμανία επανενώθηκε ως μία και αδιαίρετη χώρα. Η τουρκικής έμπνευσης και βρετανικής επίνευσης λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας (ΔΔΟ) είναι μία ανεφάρμοστη, επικίνδυνη για τον κυπριακό Ελληνισμό λύση, που θα τον θάψει. 


Η επανένωση της Κύπρου, που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ψαλμωδεί σχεδόν καθημερινά στη βάση της ΔΔΟ ως δήθεν νέας «αδήριτης ανάγκης», δεν θα οδηγήσει την Κύπρο στην προκοπή και στην ευημερία, αλλά σε νέες περιπέτειες. Η ΔΔΟ συγκρούεται ευθέως και πλήρως με όσα η ΕΕ πρεσβεύει ως αρχές και αξίες. Συγκρούεται με όσα μόλις πρόσφατα ο Πρόεδρος διασάλπισε στην πορεία των Μορφιτών. Ας μας εξηγήσει πώς συμβιβάζεται η ΔΔΟ με τη λύση που ο ίδιος θεωρεί ως στρατηγική επιλογή του. 

Δηλαδή: «Η λύση του Κυπριακού πρέπει να συνάδει με το διεθνές δίκαιο, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και το κοινοτικό δίκαιο. - Το κυπριακό κράτος πρέπει να έχει μία και μόνη κυριαρχία, μια και μόνη διεθνή προσωπικότητα, και μια και μόνη ιθαγένεια. Η λύση πρέπει να κατοχυρώνει την ενότητα κράτους, λαού, θεσμών και οικονομίας. - Η λύση θα πρέπει να ακυρώνει τα κατοχικά δεδομένα, να ανατρέπει τη διαίρεση και να επιτρέπει στους νόμιμους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να συμβιώσουν και να συνδημιουργήσουν σε μια κοινή ευημερούσα πατρίδα, υπό καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας. Η λύση πρέπει πριν και πάνω απ' όλα να προνοεί την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων». 

Ποιος διαφωνεί; Πρώτα η ίδια η δομή των επιχειρούμενων συνομιλιών. Πώς είναι δυνατόν να γίνεται ακόμα λόγος για κυπριακής ιδιοκτησίας συνομιλίες, όταν και οι πέτρες γνωρίζουν πως οι Τ/κ υποτελείς ηγέτες προωθούν κατ΄ εντολήν την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου; Ο Πρόεδρος επιμένει σε ευρωπαϊκών προδιαγραφών λύση, με βάση τις δηλώσεις του, αλλ’ οι Τούρκοι εμμένουν σε λύση που θα τσιμεντώνει στο διηνεκές την παρουσία και τα επεμβατικά δικαιώματά τους στο νησί. 

Επίσης, διαφωνούν πλήρως και δεν δέχονται ΤΙΠΟΤΕ από τις θέσεις που, με επιμονή, ο Πρόεδρος διακηρύσσει. Παρά τις μονομερείς υποχωρήσεις και του Ν. Αναστασιάδη, οι Τούρκοι αρνούνται οποιαδήποτε παραχώρηση και, αντίθετα, διαλαλούν πως σύντομα θα έχουμε ένα νέο σχέδιο, μετάλλαξη του τερατουργήματος Ανάν. Ένα σχέδιο Μπαν-Ανάν, προφανώς, και λύση μέχρι τον Δεκέμβριο, κατά τον αναιδέστατον υβριστή Μπαγίς.
Πού το στηρίζει; Στον μαέστρο Ντάουνερ, όπως τον χαρακτηρίζει, και στο «ναι» του Αναστασιάδη στο σχέδιο Ανάν. Ο Πρόεδρος έπεσε στην παγίδα των Τούρκων και των Εγγλέζων. Αντί εύτολμα να διακηρύξει ότι η λύση θα είναι όσα ορίζουν οι αρχές και αξίες της ΕΕ και το κοινοτικό κεκτημένο και τίποτε άλλο, μηρυκάζει τα περί «αδήριτης ανάγκης» της ΔΔΟ, ενώ γνωρίζει ότι αυτή δεν μπορεί να οδηγήσει παρά σε νέα υποδούλωση και καταστροφή του κυπριακού Ελληνισμού. Και τα αγρίως εμπαιχθέντα υπ΄ αυτού ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ παρακολουθούν αμήχανα ή παιδαριωδώς αντιδρούν φλυαρούντα ανέξοδες αντιστάσεις…
 sigmalive.com/simerini
7/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin