Monday, November 18, 2013

ΥΠΕΞ: Επαφές ΥΦΥΠΕΞ Κ. Γεροντόπουλου στο Κέηπ Τάουν (15-17.11.2013)

ΥΠΕΞ, Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2013
-
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριακός Γεροντόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κέηπ Τάουν (15-17 Νοεμβρίου), τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Ν. Αφρική, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Καλής Ελπίδος Σέργιο, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την αποστολή και το έργο της Αρχιεπισκοπής στις περιοχές που είναι υπό τη δικαιοδοσία της.

Ο κ. Γεροντόπουλος μετέβη, στη συνέχεια, στα Γραφεία της πολυπληθούς Ελληνικής Κοινότητας, ξεναγήθηκε στο Σχολείο και την Ακαδημία Χορού και συνάντησε τον Πρόεδρο της Κοινότητας και πολλούς ομογενείς, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την επίσκεψή του και αναφέρθηκαν σε ζητήματα της Ελληνικής Κοινότητας.


Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Κέηπ Τάουν. Ο Αρχιεπίσκοπος Σέργιος, κατά την προσφώνησή του, δήλωσε, μεταξύ άλλων: "Είναι ιδιαίτερη χαρά μας που έχουμε μαζί μας τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κυριάκο Γεροντόπουλο. Συζητήσαμε μαζί του τα θέματα του απόδημου Ελληνισμού στην αφρικανική ήπειρο και ιδιαίτερα στη Ν. Αφρική. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από το ενδιαφέρον που επέδειξε σε όλα τα ζητήματα, είτε αφορούν την Εκκλησία μας, είτε τις Κοινότητες που έχουμε εδώ. Κύριε Υπουργέ, είστε ο εκπρόσωπος της Μητέρας Πατρίδος και όλοι μας νιώθουμε ικανοποίηση γι' αυτή την επίσκεψη. Γιατί η Ελλάδα με την παρουσία σας στο Κέηπ Τάουν αλλά και τη Ν. Αφρική γενικότερα, δείχνει ότι βρίσκεται κοντά μας".

Ο κ. Γεροντόπουλος, στην αντιφώνησή του, δήλωσε: "Σεβασμιώτατε. Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες. Σας ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή σας και τη φιλοξενία. Γνωρίζω ότι είσαστε οι καλύτεροι εκπρόσωποι του Ελληνισμού εδώ στη Ν. Αφρική. Όπου και αν βρίσκονται οι Έλληνες, είναι πετυχημένοι επαγγελματίες, επιστήμονες, οικογενειάρχες, αγαπητοί παντού. Η Εκκλησία αποτελεί πόλο συσπείρωσης για όλους τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, γιατί αυτή είναι που τους συγκεντρώνει δίπλα της και στις χαρές και στις λύπες. Διαπίστωσα με πολύ μεγάλη χαρά, ότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον Σεβασμιότατο και την Κοινότητα μας για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη. Η εκκλησία στηρίζει τον Ελληνισμό και φυσικά οι Έλληνες βρίσκονται κοντά στην Εκκλησία, γιατί αυτά είναι αλληλένδετα".

mfa.gr
18/11/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin