Friday, October 25, 2013

Φωτίου:Το έπος του 40’ παράδειγμα για τον Κυπριακό Ελληνισμό. -Eπιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της χωρίς όρους.

Η Εποποιία του ’40, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για τον σύγχρονο Ελληνισμό, ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου σε ομιλία του με την ευκαιρία των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, του Δήμου Λάρνακας.

«Η ομοψυχία και η αλληλεγγύη που επιδείχθηκε τότε, πρέπει να γίνει φάρος και οδηγός για μας αλλά και τις μελλοντικές γενιές. Η σύμπνοια πνεύματος και η πιστή προσήλωση στον κοινό στόχο, ήταν υποδειγματική, γι’ αυτό και οφείλουμε να την έχουμε σαν ιερή παρακαταθήκη», ανέφερε.



Πρόσθεσε ότι σήμερα ο Κυπριακός Ελληνισμός, καλείται να σταθεί αντάξιος συνεχιστής των αποφασιστικών και ηρωικών πράξεων των μαχητών του Αλβανικού μετώπου, να ανασυντάξει δυνάμεις και να προχωρήσει ενωμένος ενωμένοι για επίτευξη των εθνικών στόχων. Να διεκδικήσει καλύτερες μέρες για την πατρίδα που υπομένει στη σκιά και στον σκοταδισμό της Τουρκικής εισβολής. Να ενισχύσει την οικονομία του τόπου, για να αποτελέσει και πάλι τον καταλύτη διεκδίκησης και ευημερίας του λαού.

«Το έπος του ’40, μας δίδαξε ότι, ακόμα και οι πιο δύσκολες ηγετικές αποφάσεις, μπορούν να υλοποιηθούν με επιτυχία, εφόσον συμβαδίζουν με τη λαϊκή βούληση. Αυτό επιδιώκει σήμερα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέσα από συλλογικότητα σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου», ανέφερε ο κ. Φωτίου.

«Δεν υποτιμούμε», πρόσθεσε «την διαχρονικά αδιάλλακτη τουρκική στάση, όμως είμαστε υποχρεωμένοι από την ιστορία, να προτείνουμε λύσεις και όχι να παραμείνουμε παθητικοί δέκτες της».

  • Γι’ αυτό, είπε, η Κυβέρνηση εισηγήθηκε μέτρα για ώθηση της διαδικασίας των επερχόμενων συνομιλιών, όπως την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της χωρίς όρους που παραπέμπουν σε αναγνώριση των τετελεσμένων της εισβολής.

«Παράλληλα, ακουμπάμε στα διδάγματα του παρελθόντος και ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι, οι οποιεσδήποτε προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, πρέπει να διέρχονται μέσα από ξεκάθαρη προσυμφωνημένη βάση και διαδικασίες», είπε.

Πρόσθεσε ότι αυτό, επιβάλλουν και τα καθημερινά ξεσπάσματα υπεροψίας των Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίοι εμμένουν στις γνωστές απαράδεκτες θέσεις τους.

«Το παράδειγμα της μικρής και ανήμπορης Ελλάδας, η οποία εξήλθε νικήτρια μέσα από την λαίλαπα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρά τα δεινά και την οικονομική εξαθλίωση που υπέστη από την Μικρασιατική καταστροφή, πρέπει να αποτελέσει οδηγό για μας, αλλά και για κάθε λαό που διεκδικεί το μέλλον του με αξιοπρέπεια», ανέφερε.

  • Δήλωσε αποφασιστικότητα «να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει, έτοιμοι και για θυσίες αν απαιτηθεί, για να ασκήσουμε τα αναφαίρετα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην ΑΟΖ. Με ισχυρή βούληση, κατάλληλη προετοιμασία και στρατηγικές συνεργασίες, είμαστε βέβαιοι ότι θα το πετύχουμε».          
(sigmalive.com)
25/10/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin