Friday, October 25, 2013

Αναζητείται το επόμενο βήμα για την ονομασία της ΠΓΔΜ.Δεν έχει αποφασιστεί ούτε πότε ούτε πού θα πραγματοποιηθούν ξανά νέες συναντήσεις.

Ο Μάθιου Νίμιτς συνεχίζει τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, ωστόσο σημείωσε πως δεν έχει αποφασιστεί το «επόμενο βήμα» και ούτε πότε και πού θα πραγματοποιηθούν ξανά νέες συναντήσεις των εκπροσώπων Ελλάδας και ΠΓΔΜ . 


Συνεχίζονται οι προσπάθειες, χωρίς ωστόσο να είναι ορατό κάποιο αποτέλεσμα: δυο ώρες διήρκησε η σημερινή κοινή συνάντηση του προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.


Μετά τη συνάντηση, ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι η προσπάθεια, μέσα στα πλαίσια της διαδικασίας του ΟΗΕ, για επίλυση του θέματος της «ονομασίας» θα συνεχιστεί, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει αποφασιστεί το «επόμενο βήμα» και ούτε πότε και που θα πραγματοποιηθούν ξανά νέες συναντήσεις.

Ο κ. Νίμιτς επισήμανε επίσης ότι χθες (Πέμπτη) είχε δίωρες χωριστές συναντήσεις με τους κ.κ. Βασιλάκη και Γιόλεφσκι, ενώ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται το έγγραφο που είχε δώσει στις δυο πλευρές τον περασμένο Απρίλιο.

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στις συνομιλίες κ. Βασιλάκης δήλωσε ότι «ο εκπρόσωπος των Σκοπίων επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της χώρας του».
(efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
25/10/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin