Tuesday, August 27, 2013

Ο Νίκολα Πόποσκι εξυμνεί την τουρκική διπλωματία: «Τουρκία και πΓΔΜ είναι στρατηγικοί εταίροι»

Λευκωσία: Στρατηγικό εταίρο θεωρούν την Τουρκία οι Σκοπιανοί. Το Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων αναφέρει ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι, κατόπιν πρόσκλησης του πρέσβη της Τουρκίας στη χώρα, συμμετείχε σε επίσημο δείπνο που διοργανώθηκε στις 22 Αυγούστου με αφορμή την επίσκεψη 70 νέων Τούρκων διπλωματών στα Σκόπια.

Στο πλαίσιο του δείπνου, ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ εκφώνησε ομιλία ενώπιον των νεαρών διπλωματών, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία και η πΓΔΜ αναπτύσσουν παραδοσιακά εξαιρετική διμερή συνεργασία, ιδιαίτερα στους τομείς της ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης, της οικονομίας και του πολιτισμού.

«Η εντυπωσιακή και πλούσια εμπειρία και παράδοση της τουρκικής διπλωματίας αποδεικνύεται καθημερινά από την επίδραση στην παγκόσμια πολιτική», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, ο οποίος πρόσθεσε:

«Με τον στρατηγικό μας εταίρο συνεχίζουμε να καλλιεργούμε εξαιρετικές διμερείς σχέσεις. Είναι επαγγελματική μας υποχρέωση και καθήκον να μεταβιβάσουμε στους νεότερους διπλωμάτες τις θετικές προοπτικές της συνεργασίας».

Η ανακοίνωση του σκοπιανού Υπουργείου Εξωτερικών καταλήγει αναφέροντας ότι μεταξύ των διπλωματικών ακαδημιών των δύο Υπουργείων έχει υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας που επιτρέπει στους νέους διπλωμάτες την ανταλλαγή εμπειριών, κάτι το οποίο οι δύο χώρες συμφωνούν ότι είναι τεράστιας σημασίας για την περαιτέρω καλλιέργεια των διμερών σχέσεων.

Πηγή: «Φιλελεύθερος»
27/8/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin