Wednesday, August 21, 2013

Τελευταία ευκαιρία. - ΓΙΑ ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

Tumulte in EJRM

Να καταβάλουν μια τελευταία προσπάθεια για την επαναλειτουργία της διακομματικής επιτροπής διερεύνησης των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν στη Βουλή της χώρας, στις 24 Δεκεμβρίου του 2012, και την έκδοση σχετικού πορίσματος,  συμφώνησαν ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι και ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκαρατική Ένωση» Ζόραν Ζάεβ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι κ.κ. Γκρούεφσκι και Ζάεβ επεσήμαναν ότι πιθανή αποτυχία του έργου της επιτροπής αυτής μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.



Η προθεσμία για την έκδοση του πορίσματος της επιτροπής έληξε στις 14 Αυγούστου και οι κ.κ. Γκρούεφσκι και Ζάεβ συμφώνησαν να παραταθεί η λειτουργία της επιτροπής μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Σε περίπτωση που έως τότε δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των μελών της επιτροπής, θα θεωρηθεί ότι αυτή δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο της.

H διακομματική επιτροπή ουσιαστικά έχει διακόψει τις εργασίες της εδώ και έναν μήνα, μετά την παραίτηση του προέδρου της Μπόρτσε Νταβίτκοφσκι.

Η παραίτηση του Μπόρτσε Νταβίτκοφσκι από τη θέση του προέδρου της επιτροπής οφείλεται στο ότι δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει πλειοψηφία των μελών της για τα συμπεράσματα και τις συστάσεις που είχε συντάξει εν είδει πορίσματος, με τα δύο μεγάλα κόμματα, το VMRO-DPMNE και το SDSM να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος φέρει την ευθύνη σχετικά με την εμπλοκή στις εργασίες της επιτροπής

http://www.elzoni.gr/html/ent/356/ent.37356.asp
21/8/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

Εξεταστική αλά… Σκόπια!

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin