Wednesday, August 21, 2013

Υπό το φως της Πανσελήνου

ΦΩΤΟ: agelioforos.gr
Αρχαιολογικούς χώρους θα φωτίσει και φέτος η Πανσέληνος την Τετάρτη 21 Αυγούστου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης διοργάνωσης του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και η Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας διοργανώνουν συναυλία με τον Νότη Μαυρουδή στις 21.00 στο αίθριο του ΜΒΠ, ενώ στο Επταπύργιο της Θεσσαλονίκης ο Οµιλος Φίλων Αστρονοµίας θα προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να παρατηρήσουν µε τηλεσκόπια τον ουρανό.
Επισκέψιμα θα είναι και η Βυζαντινή Επισκοπή Πύδνας στο Μακρύγιαλο Πιερίας, ο αρχαιολογικός χώρος αρχαίας Ολύνθου Χαλκιδικής και ο εκθεσιακός χώρος του νεκροταφείου αρχαίας Ακάνθου, στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Ακόμη, συναυλίες θα δοθούν, στις 21.00, στα αρχαία Στάγειρα, στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς.

Καλλιτεχνική βραδιά για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο διοργανώνει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης στις 21:00, στην Casa Bianca. Η εκδήλωση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, πλαισιώνεται με μουσική, video art, την προβολή της βωβής ταινίας μικρού μήκους «Ταξίδι στο φεγγάρι» του Georges Melies (1902) καθώς και έργα νέων εικαστικών δημιουργών εμπνευσμένα από το φως της πανσελήνου.
Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν με αλφαβητική σειρά είναι οι Αδάμος Βασίλης (γλυπτική), Ζούρα Κατερίνα (video art), Καραμαύρου Ιουλίτα (ζωγραφική), Κηπουρός Δήμος (ζωγραφική), Κορμπάκης Γιώργος (ζωγραφική), Κουτσαλιάρης Γιώργος (video art), Λιάνος Χρήστος (ζωγραφική), Μανικάτης Γιάννης (γλυπτική), Μιχαηλίδης Γκίβι (γλυπτική), Μπαρμπαρήγος Βασίλης (installation), Ντεγίδης Φίλιππος (video art), Σωτηρίου Γιάννης (installation), Ταυλαρίδης Στρατής (installation), Τζώρτζη Άννα (κατασκευή)
Το μουσικό μέρος της βραδιάς θα καλύψει το σχήμα «Trinity Electric String Trio» με τις: Δήμητρα Μέγγου, Ειρήνη Χίσσα και Κατερίνα Παπαδοπούλου.  
Ακόμη, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς θα λειτουργήσει στις 21 Αυγούστου ελεύθερα από τις 9 έως τις 12 το βράδυ. Χωρίς προβολείς παρά μόνο με λέιζερ που θα πέφτουν στο βυθό της πισίνας, τις κερκίδες και τον περιβάλλοντα χώρο και υπό τους ήχους ατμοσφαιρικής μουσικής, οι Θεσσαλονικείς θα μπορούν να κάνουν τις βουτιές τους ή απλά να απολαύσουν την Πανσέληνο με ένα διαφορετικό τρόπο. 
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=7&artid=185854
21/8/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin