Friday, June 14, 2013

Ενημέρωση - Ειδήσεις απο το RT & τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων ..... το πρόγραμμα της ΕΡΤ δεν μεταδίδεται εδώ.


--
«Η απεργία αφορά όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους στα ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά και έντυπα μέσα (εφημερίδες και περιοδικά), τους τυπογράφους και τους εργαζόμενους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία. Εξαιρούνται μόνο όσα ηλεκτρονικά μέσα μεταδίδουν αποκλειστικά το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ» .......
----


Οι στιγμές είναι ιστορικές. Η δικτατορία δεν επιβάλλεται μόνο με τανκς, όπως αποδεικνύει η ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ. Επιβάλλεται και με  .......Μονομερή Ενημέρωση.....και αποκλειστικούς embed codes

---


 Το πρόγραμμα  της ΕΡΤ δεν μεταδίδεται εδώ.(Ζήτω η ελληνική τηλεόραση!)

17 comments :

  1. Διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος δεκαετίας για την ΕΡΤ από την εισαγγελέα διαφθοράς.....

    Με βάση την επιστολή που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών, διετάχθη από τη Εισαγγελέα Διαφθοράς, κ. Ράϊκου, επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί η νομιμότητα συμβάσεων.

    Ερευνώνται όλες οι συμβάσεις σε βάθος δεκαετίας

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου στην επιστολή ζητείται να διερευνηθεί «τυχόν τέλεση ποινικών αδικημάτων ως προς την προμήθεια εξοπλισμού, τις αναθέσεις παραγωγών και τις συμβάσεις έργου για παροχή υπηρεσιών, δημοσιογραφικών και άλλων».


    Πηγή:www.capital.gr
    14/6/13

    ReplyDelete
  2. Financial Times: Ο Σαμαράς δεν είχε άλλη επιλογή από το λουκέτο στην ΕΡΤ....Αιφνιδιαστική και εντυπωσιακή η απόφαση, αλλά όχι λανθασμένη υποστηρίζει η εφημερίδα.....

    Την ξαφνική απόφαση του Πρωθυπουργού να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ σχολιάζουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, χαρακτηρίζοντάς την «εντυπωσιακή» αλλά όχι «λανθασμένη».

    «Είναι αλήθεια ότι ο τρόπος με τον οποίο επέβαλε την απόφαση ο Πρωθυπουργός, ήταν εντυπωσιακός. Παρέκαμψε τη Βουλή, χρησιμοποιώντας πράξη νομοθετικού περιεχομένου» γράφει στο σχετικό δημοσίευμα το οποίο υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε με αυτόν τον τρόπο να κλείσει τις φωνές που τον επικρίνουν, είναι λανθασμένοι. «Η απόφαση έγινε με οικονομικά κριτήρια. Μια νέα, πιο μικρή κρατική εταιρεία τηλεοπτικών και άλλων μεταδόσεων αναμένεται να ανοίξει στα τέλη του καλοκαιριού» εξηγούν οι FT.

    Η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή: σύμφωνα πάντα με τους Financial Times, έπρεπε να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ όπου ήταν δύσκολο να απολυθούν οι εργαζόμενοι, γιατί «προστατεύονταν υπερβολικά» ενώ τα σωματεία «ολιγωρούσαν με το σχέδιο αναδιοργάνωσης, μην αφήνοντας στην κυβέρνηση άλλη λύση παρά το λουκέτο» στη «γηραιά» ραδιοτηλεόραση.

    Επιπλέον, το δημοσίευμα σχολιάζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. «Παρά την αργή εκκίνηση, η ελληνική πλευρά ξεκίνησε ακόμη και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής» γράφει ενώ εξηγεί ότι «η αναμόρφωση του δημόσιου τομέα είναι το σκέλος εκείνο στο οποίο ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του έχουν κάνει τα λιγότερα».

    Οσο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, η διεθνής εφημερίδα δεν διαφαίνεται και ιδιαίτερα αισιόδοξη. Καθώς αναμένεται επιπλέον συρρίκνωση κατά 4% το 2013, οι ελπίδες για ανάκαμψη έχουν περιοριστεί, γεγονός που έχει σημασία για την Ελλάδα, όπως αναφέρει, αλλά και για τους δανειστές οι οποίοι ήλπιζαν ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης που εγκρίθηκε το 2012 θα είναι το τελευταίο. «Η τρόικα έχει δίκιο που ζητά από τον κ. Σαμαρά να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε» γράφουν οι Financial Times και καταλήγουν: «Αλλά καθώς το εθνικό χρέος δεν δείχνει καμία ένδειξη δραστικής μείωσης, οι δανειστές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ότι τους περιμένει δύσκολος δρόμος».


    Σχόλια στο ΒΗΜΑ (14)
    http://www.tovima.gr/world/article/?aid=517824
    14/6/13

    ReplyDelete
  3. Επιφυλάξεις από ΣΥΡΙΖΑ στο ενημερωτικό black out ....Η σκληρή γραμμή των σωματείων του Τύπου προβληματίζει την Κουμουνδούρου ....

    Με αισθητή επιφύλαξη αντιμετωπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ - ειδικότερα: στο επιτελείο του κ. Αλ. Τσίπρα - τη σκληρή στάση που επελέγη από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και των σωματείων του Τύπου για συνέχιση της απεργίας σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ.

    Στην Κουμουνδούρου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα και ο προβληματισμός ήταν αισθητός, ως προς το τι εξυπηρετεί η απουσία πληροφορόρησης, τουλάχιστον από τις κυριακάτικες εφημερίδες, σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο, και κυρίως εν αναμονή της συνάντησης των τριών αρχηγών, αλλά και της ομιλίας του κ. Τσίπρα την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα, στην οποία η αξιωματική αντιπολίτευση έχει προσδώσει τεράστια σημασία.

    Σε αυτό το σκηνικό, έστω και την τελευταία στιγμή επιχειρήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες να διαμηνυθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στις συνδικαλιστικές ηγεσίες, ότι θα ήταν συνετότερη μία άλλη επιλογή και όχι η σκληρή γραμμή που θα κρατούσε κλειστά όλα τα Μέσα, με ορατή την απειλή για την βιωσιμότητα πολλών εξ αυτών.

    Το θέμα προβληματίζει την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για έναν ακόμη λόγο, καθώς διαπιστώνουν ότι η ενδεχόμενη αυτονόμηση συνδικαλιστικών ηγεσιών και η στροφή προς ακραίες μορφές κινητοποιήσεων στον Τύπο κρύβει και μία άλλη απειλή για τον ΣΥΡΙΖΑ: να κατηγορηθεί ότι αντί να κινείται με γνώμονα την διαφύλαξη των θέσεων εργασίας στον Τύπο, υποκινεί ή ανέχεται αδιέξοδες και τυφλές επιλογές, που θα μπορούσαν να μεταβληθούν σε μπούμεραγκ και να φέρουν τον κ. Τσίπρα σε θέση «απολογούμενου».
    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=517868
    14/6/13

    ReplyDelete
  4. La télé grecque piège à son tour le gouvernement .....

    Le gouvernement, qui avait annoncé un nouveau projet pour remplacer la télé publique qu'il a brutalement fermée, a oublié d'en acheter le nom de domaine. Il aurait dû.

    [Par MARIA MALAGARDIS]

    Pris à son propre piège : le gouvernement grec, qui a brutalement fermé la télévision publique mardi soir, se targuait d’avoir un nouveau projet pour la remplacer ? Et d’avoir depuis longtemps réflechi à cette entité, baptisée «nerit» (pour nouvelle radio-télévision-internet grec) ? Des petits malins sont allés regarder si les fins stratèges au sommet de l’Etat avaient aussi pensé à réserver le nom de domaine de la future télé grecque. Eh bien non. Du coup, ils se sont empressés de l’acheter pour quelques euros. Résultat, lorsqu’on tape «nerit.gr» désormais, on tombe... sur les programmes de la défunte télévision publique ERT qui continue malgré tout à diffuser sur Internet. Avec cette annonce bien sentie : «nerit.gr n’est pas disponible, svp essayer la-pizzeria-qui-a-fermé.gr»......http://www.liberation.fr/monde/2013/06/14/la-tele-grecque-piege-a-son-tour-le-gouvernement_910913?xtor=rss-450
    14/6/13

    ReplyDelete
  5. ΔΝΤ: Και οι τρεις εταίροι συμφώνησαν για το κλείσιμο της ΕΡΤ....

    Τα νέα για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ έχουν φθάσει μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείου καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα στελέχη του εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένα από τις πρόσφατες εξελίξεις.

    Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το NEWSBOMB, το ΔΝΤ δεν εκτιμά ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές εξαιτίας της ΕΡΤ. Και αυτό όχι μόνο γιατί δεν το επιθυμούν οι Ευρωπαίοι αλλά πρωτίστως γιατί τα ίδια τα στελέχη του ΔΝΤ δεν πιστεύουν ότι υπάρχει πραγματικά ρήγμα στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης για την υπόθεση αυτή.

    Ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ που βρίσκεται πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις του Πολ Τόμσεν με τις ελληνικές αρχές, ερωτηθείς για το κλείσιμο της ΕΡΤ, σημείωνε ότι «αυτή ήταν μία απόφαση με την οποία είχαν προσυμφωνήσει και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι». Κύκλοι του ΔΝΤ σχολίαζαν ότι στις κατ’ ιδίαν διαβουλεύσεις τόσο οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ τους είχαν δώσει την διαβεβαίωση ότι «θα στηρίξουν μέχρι τέλους την απόφαση να μπει λουκέτο στην δημόσια τηλεόραση».

    Μάλιστα συνεργάτης του Πολ Τόμσεν έλεγε χθες σε οικονομικούς κύκλους στην Ουάσινγκτον ότι «αυτή η κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν πρόκειται να πέσει παρά τις διαφωνίες που έχουν τα δύο μικρότερα κόμματα για τα μάτια του κόσμου». Προσέθετε μάλιστα ότι «το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν κάτι που είχε υποστηριχθεί τόσο από την προηγούμενη όσο και από την σημερινή κυβέρνηση ως κάτι που θεωρούνταν δεδομένο ότι θα συμβεί».

    Εμείς απλά ρωτάμε: προς τι οι θεατρινισμοί κύριοι Βενιζέλο και Κουβέλη;
    Πηγή: newsbomb.gr
    http://olympia.gr/2013/06/14
    14/6/13

    ReplyDelete
  6. Η ΕΣΗΕΑ διέγραψε Κοσιώνη, Πορτοσάλτε, Λυριτζή, Οικονόμου και άλλους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ...

    Προσωρινές διαγραφές σε δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ επέβαλε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ...

    Για 6 μήνες διαγράφεται από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ ο Άρης Πορτοσάλτε, 3 μήνες προσωρινή διαγραφή επιβλήθηκε στον Δημήτρη Γιατζόγλου και τον Δημήτρη Οικονόμου, ενώ για 2 μήνες διαγράφονται οι Μανώλης Βουλαρίνος, Γιώργος Ψάλτης, Νίκος Υποφάντης, Σία Κοσιώνη και Βασίλης Λυριτζής.





    Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι είχαν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό γιατί εργάστηκαν κανονικά κατά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν στον σταθμό από τα τέλη Νοεμβρίου και στα μέσα Δεκεμβρίου του 2011 σε αντίδραση στις πιέσεις που ασκούσε η Διοίκηση του σταθμού για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μείωση αποδοχών κατά 20%.
    http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=61081&category_id=86
    14/6/13

    ReplyDelete
  7. Αναστασιάδης: «Θλίβομαι για το λουκέτο στην ΕΡΤ - Δεν πρόκειται εμείς να κλείσουμε το ΡΙΚ» ....

    Τη θλίψη του για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε κλείσιμο της ΕΡΤ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

    Σε συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αναφέρει ότι «είναι λυπηρό το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη του μέτρου αυτού και του προκαλεί θλίψη».

    Διαβεβαιώνει επίσης ότι «τέτοια απόφαση δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθεί στην Κύπρο. Δεν πρόκειται να κλείσει το ΡΙΚ».
    http://www.tanea.gr/news/greece/article/5023888/anastasiadhs-thlibomai-gia-to-kleisimo-ths-ert-den-prokeitai-emeis-na-kleisoyme-to-rik/
    14/6/13

    ReplyDelete
  8. Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο την απεργία στα ΜΜΕ ......

    Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

    Στα δικαστήρια κατέφυγαν εκδότες επιχειρηματικών ομίλων κατά της απόφασης της ΕΣΗΕΑ για απεργία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες στο Μονομελές Πρωτοδικείο κατατέθηκαν τρεις προσφυγές, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.
    14/6/13

    ReplyDelete
  9. «Η απεργία συνεχίζεται με ευθύνη των πρωτοβάθμιων οργανώσεων»....

    Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τις κινητοποιήσεις
    «Η απεργία συνεχίζεται με ευθύνη των τεσσάρων συνδικαλιστικών οργανώσεων που καλύπτουν τους εργαζόμενους στις εφημερίδες (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου) και σε απόλυτη συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

    Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

    «Με ένα πογκρόμ αγωγών οι εκδοτικοί όμιλοι επιχείρησαν να ματαιώσουν τον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, με επίκεντρο το κυβερνητικό λουκέτο στην ΕΡΤ».

    Παράλληλα με τις προσπάθειες να στήσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση που έχει αποφασιστεί ομόφωνα, να επιβληθούν βαριά χρηματικά πρόστιμα στους συνδικαλιστές καθώς και η κράτησή τους!

    Το δικαστήριο, εκδικάζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι όμιλοι Μπόμπολα (Έθνος, GOAL, CENTRA), ΔΟΛ (Βήμα, Νέα), Καθημερινή, Πρώτο Θέμα, Real Media, Ελεύθερος Τύπος και DBAS (Επενδυτής), κήρυξε παράνομη την απεργία για τυπικούς λόγους.

    Παρά τη δικαστική απόφαση, η απεργία συνεχίζεται με ευθύνη των τεσσάρων συνδικαλιστικών οργανώσεων που καλύπτουν τους εργαζόμενους στις εφημερίδες (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου) και σε απόλυτη συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου.

    Ο αγώνας για να ματαιωθεί η πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ συνεχίζεται. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας τηλεόρασης, της ελευθερίας της ενημέρωσης, της δημοκρατίας αλλά και του ίδιου του δικαιώματος της απεργίας.

    Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις αποφάσισαν ομόφωνα τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης σε όλες τις εφημερίδες και τα έντυπα, παράλληλα με την κινητοποίηση στα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα.

    Καλούμε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και τους συναδέλφους στα Μέσα να περιφρουρήσουν την κινητοποίησή μας και να αποτρέψουν προσπάθειες της εργοδοσίας να σπάσει η απεργία.

    Καταγγέλλουμε τους εκδοτικούς ομίλους που επιχείρησαν να εκδώσουν απεργοσπαστικά φύλλα, εξαπολύοντας εκστρατεία εκφοβισμού και εκβιασμού των εργαζομένων. Προειδοποιούμε με πειθαρχικό έλεγχο τα διευθυντικά στελέχη και όσους άλλους πρωτοστατούν στην απεργοσπαστική εκστρατεία.

    Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί αύριο Σάββατο, στις 5 το απόγευμα, σύσκεψη με τη συμμετοχή των Εργατικών Κέντρων, της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και των πρωτοβάθμιων σωματείων, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

    Καλεί επίσης όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν με τη διαρκή παρουσία τους τον αγώνα που εξελίσσεται με κέντρο το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

    Ο αγώνας για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, για την ελευθερία της ενημέρωσης και για τη δημοκρατία συνεχίζεται».
    http://www.newsbeast.gr/media/arthro/545487/i-apergia-sunehizetai-me-euthuni-ton-protovathmion-organoseon/
    15/6/13

    ReplyDelete
  10. Καταγγελία για έγχρωμο φασισμό στην ΕΡΤ3....Ασελγούν πάνω στο πτώμα της ΕΡΤ3!....

    Του Χρήστου Νικολαίδη
    Η TV ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον γεγονός. Στη συχνότητα της αγαπημένης μας ΕΡΤ3.
    Οι μαυροντυμένοι μαλλιάδες πετάνε έξω από τα γραφεία τους όσους συναδέλφους διαφωνούν, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μονόπλευρα ντοκιμαντέρ μόνο για τους... αγώνες του πεζοδρομίου, δημοσιογράφοι με άλλη άποψη αποκλείονται χυδαία από το ζωντανό επαναστατικό πρόγραμμα!
    Ασελγούν πάνω στο πτώμα της ΕΡΤ3!
    Θα τους αφήσουμε;
    Τί κάνει το Σωματείο;
    Μήπως ήρθε η ώρα να παλέψουμε για μία ΕΡΤ ανοιχτή, Δημοκρατική, που θα σέβεται όλες τις απόψεις, που θα είναι εκφραστής και υπηρέτης της ελληνικής κοινωνίας και όχι των συντεχνιών και των ανεπαρκών.
    Δείτε το... πρόγραμμα που ανακοίνωσαν οι Πασιονάριες και οι Τσε της Λεωφ. Στρατού και πάρτε μία ιδέα για την κοινωνία που μας ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ...

    Χρήστος Νικολαίδης
    Δημοσιογράφος
    Σύμβουλος Προγράμματος και Οργάνωσης ΕΡΤ3
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/06/3_15.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29#.UbyYINiIzJc
    15/6/13

    ReplyDelete
  11. ΝΔ: Η μαύρη οθόνη συμβολίζει το τέλος της αδιαφάνειας ....

    Τα δύσκολα και πολύπλοκα ζητήματα απαιτούν δύσκολες και γενναίες αποφάσεις, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου, για το ζήτημα της ΕΡΤ, σημειώνοντας πως «ο Πρωθυπουργός κλήθηκε να λύσει ένα Γόρδιο δεσμό».
    «Όμως ό,τι δε λύεται, κόπτεται» πρόσθεσε η κ. Ασημακοπούλου, συμπληρώνοντας πως «η εικόνα της "μαύρης οθόνης" της ΕΡΤ συμβολίζει το τέλος της εποχής της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας και της διαφθοράς».

    Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για μύθους, που, όπως λέει, καλλιεργούνται συστηματικά και μονόπλευρα τα τελευταία 24ωρα από τα γνωστά κέντρα υπεράσπισης των προνομίων και του «βολέματος» των ολίγων και καταπέφτουν.
    «Η νέα δημόσια τηλεόραση που θα λειτουργήσει άμεσα θα σηματοδοτήσει την απαρχή της επικράτησης της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας» καταλήγει.
    www.zougla.gr
    15/6/13

    ReplyDelete
  12. Για το ζήτημα της ΕΡΤ, θέση πήρε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.....

    Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ανέφερε:

    «Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η πατρίδα μας διέρχεται τα τελευταία χρόνια μία βαθύτατη κρίση, η οποία έλαβε τη μορφή υπαρξιακής αγωνίας και την έφερε στο χείλος του γκρεμού. Η Ελλάδα μόλις ένα χρόνο από σήμερα, παρά τις οδυνηρές θυσίες στα εισοδήματα των πολιτών, βρισκόταν ένα βήμα πριν από την έξοδο από το ευρώ και τις ολέθριες συνέπειες που αυτή θα επέφερε. Χάρη στην αποφασιστικότητα και στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων από τη σημερινή κυβέρνηση, η κατάσταση αυτή αντιστράφηκε, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα. Στη δύσκολη αυτή πορεία οφείλουμε όλοι να μην υποκύψουμε στις σειρήνες του λαϊκισμού και να στηρίξουμε τις μεγάλες αλλαγές. Η Ελλάδα χρειάζεται μία ισχυρή δημόσια τηλεόραση που να αποτελεί πρότυπο ενημέρωσης. Δεν χρειάζεται μία κρατική τηλεόραση που να σηματοδοτεί ό,τι ακριβώς πρέπει να αλλάξει στον τόπο. Ούτως ή άλλως, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τομές είναι η απαραίτητη συνθήκη για να επιβιώσει η πατρίδα».
    http://www.defencenet.gr
    15/6/13

    ReplyDelete
  13. Να παρέμβει εισαγγελέας στην ΕΡΤ ζητά η Φ. Πιπιλή....

    «το μαύρο θα φύγει γιατί η ΕΡΤ θα ξανανοίξει όπως πρέπει. Το μαύρο φίδι όμως θα μείνει πολύ όσο θα χρειαστεί «terminator», όπως την αποκαλούν, Εισαγγελέας κυρία Πόπη Παπανδρέου, η οποία εγκαταστάθηκε στην πρώην ΕΡΤ για διερεύνηση οικονομικών αδικημάτων. Υπενθυμίζω ότι η κυρία Πόπη Παπανδρέου είναι μια νέα σε ηλικία Εισαγγελέας που κατάφερε να χώσει φυλακή θηρία. Τσοχατζόπουλο, Μπέο, Ψωμιάδη, τους ιδιοκτήτες της Energa κ.α» δήλωσε η Βουλευτής της Ν.Δ Φωτεινή Πιπιλή μιλώντας στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΟΝΝΕΔ. Ζήτησε μάλιστα από την Εισαγγελέα να την καλέσει να της παραδώσει τα «σκοτεινά έγγραφα των καταγγελιών της".


    Πηγή:www.capital.gr
    16/6/13

    ReplyDelete
  14. Η ελληνική τηλεόραση ήταν εμπόδιο στις μεταρρυθμίσεις – Σαμαράς...

    Η ελληνική κυβέρνηση δε θα ακυρώσει την απόφαση για την αναστολή ης λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ), η εκπομπή του σήματος της οποίας διακόπηκε στις 11 Ιουνίου. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς.

    Από τις δηλώσεις του Σαμαρά προκύπτει ότι η ΕΡΤ είχε εδώ και καιρό πάψει να είναι μέσο ενημέρωσης του πληθυσμού και αποτελούσε εμπόδιο για τη διεξαγωγή των μεταρρυθμίσεων στη χώρα.
    Το κλείσιμο της ΕΡΤ οδήγησε σε πολιτική κρίση στην Ελλάδα. Την απόφαση της κυβέρνησης υποστήριξε μόνο το κόμμα του Σαμαρά «Νέα Δημοκρατία». Τα ΜΜΕ απεργούν από τις 12 Ιουνίου. Αν τη Δευτέρα δε βρεθεί λύση, τότε στη χώρα μπορεί να κηρυχθούν πρόωρες εκλογές.
    http://greek.ruvr.ru/2013_06_16/115920895/
    16/6/13

    ReplyDelete
  15. Εναλλακτική πρόταση για απολύσεις στο Δημόσιο από Βενιζέλο΄.....ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ....

    Με εναλλακτική πρόταση σχετικά με τους οργανισμούς από τους οποίους θα μπορούσαν να απολυθούν 2.000 υπάλληλοι ώστε να μην κλείσει η ΕΡΤ πηγαίνει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιπποκράτους.
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113063857
    17/6/13

    ReplyDelete
  16. Αναστολή του λουκέτου της ΕΡΤ αποφάσισε το ΣΤΕ....ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...

    Με απόφαση του προέδρου του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκου, αναστέλλεται εν μέρει η κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία διατάχθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ έως τη δημιουργία νέου φορέα.

    Ειδικότερα, η απόφαση του κ. Μενουδάκου αναφέρει ότι διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης τής από 11.6.2013 κοινής υπουργικής απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπεται:
    α. ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ και
    β. ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές.

    Ακόμη, διατάσσει τη λήψη από τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου, των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπει η επίμαχη από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημόσιο αναμένεται να καταθέσει αύριο αίτηση αναστολής της προσωρινής διαταγής του κ. Μενουδάκου.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63844324
    17/6/13

    ReplyDelete
  17. Επιστολή Πιπιλή προς Τρίμη: Φασίζουσα η πρακτική σας – αυτοδιαγράφομαι από την ΕΣΗΕΑ
    «Κάντε και άλλες απεργίες εσείς. Φιμώστε τους αντιπάλους σας και θα το καταφέρετε, πιστέψτε με, να κλείσουν κι άλλες εκδοτικές, ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις που γονατίζουν από την κρίση αλλά δεν πληρώνουν μαύρα, καταλαβαίνετε τι εννοώ κύριε Τρίμη».......Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/235433/epistoli-pipili-pros-trimi-fasizousa-i-praktiki-sas-autodiagrafomai-apo-ti-esiea/#ixzz2WlDboaWK
    20/6/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin