Thursday, June 13, 2013

Θεοχάρους: Η ΕΕ να σταματήσει τα δώρα στον Ερντογάν

Εάν συνεχιστούν τα δώρα της ΕΕ προς τον Ερντογάν, όπως είναι  το άνοιγμα των κεφαλαίων  23 και 24 για τη δικαιοσύνη και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, οι επόμενες διαδηλώσεις δεν θα είναι στην πλατεία Ταξίμ στην Τουρκία αλλά έξω από τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.  Για να ανοίξουν αυτά ενταξιακά κεφάλαια, η Τουρκία οφείλει να προβεί σε μια κίνηση καλής χειρονομίας, όπως είναι η επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων σήμερα ενώπιον της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας -ΕΕ, η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους στην παρουσία του Τούρκου Μόνιμου Αντιπροσώπου στις Βρυξέλλες, Σελίμ Γιενέλ και του Ζαν Κριστόφ Φιλορί, ο οποίος παρευρέθη εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αμφότεροι υποστήριξαν  το άνοιγμα των εν λόγω κεφαλαίων.



 Η κ  Θεοχάρους θεωρεί ότι στην παρούσα φάση, το άνοιγμα των κεφαλαίων 23 και 24 θα τροφοδοτήσει τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης Ερντογάν. (Σημειώνεται ότι η σχετική με το θέμα τροπολογία Σοσιαλιστών και Πρασίνων ευρωβουλευτών στο ψήφισμα για τις  εξεγέρσεις στην Τουρκία κατέπεσε. Το σύνολο του ψηφίσματος εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).  Επειδή, μάλιστα, ο Τούρκος Μόνιμος Αντιπρόσωπος αναφέρθηκε στους Σύρους πρόσφυγες που βρήκαν καταφύγιο στην Τουρκία και στον ανθρωπιστικό ρόλο της χώρας του, η κ. Θεοχάρους υπενθύμισε ότι λόγω της τουρκικής κατοχής υπάρχουν στην Κύπρο από το 1974 200 χιλιάδες Ελληνοκύπριοι και 60 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι πρόσφυγες. Η Τουρκία, πρόσθεσε, τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και επισήμανε ότι η τουρκική Κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο και να τερματίσει το εμπάργκο που επιβάλλει σε βάρος των πλοίων και των αεροσκαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

- See more at: http://www.sigmalive.com

13/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

-------

  1. Η πόλη-φάντασμα ίσως κρατά το κλειδί για τη λύση

  2. Ghost town may hold the key to Cyprus reunification talks 

 ----

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin