Tuesday, June 4, 2013

ΓΕΕΘΑ: ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ «ΚΑΤΑΙΓΙΣ» ΚΑΙ «ΗΝΙΟΧΟΣ» ΤΟΥ 2013 - Παρών στη διακλαδική άσκηση «Καταιγίδα 2013» ο Αντώνης Σαμαράς

Τις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου επισκέφθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παρακολούθησε την εξέλιξη της μεγάλης διακλαδικής άσκησης «Καταιγίδα 2013» στο Αιγαίο.
Σε δήλωση του, ο κ. Σαμαράς, θέλοντας να στείλει μήνυμα για την αμυντική επάρκεια της χώρας, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ανέφερε ότι, «παρά τους δύσκολους καιρούς που περνά ο τόπος μας, βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη μια κορυφαία διακλαδική αεροναυτική άσκηση», την οποία ο ίδιος θέλησε και είχε την τιμή να παρακολουθήσει.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, η άσκηση «Καταιγίδα 2013» θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου στην περιοχή του Αιγαίου, με τη συμμετοχή του συνόλου των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.


Όπως αναφέρεται, «οι αντικειμενικοί σκοποί της άσκησης είναι η διατήρηση, προαγωγή και βελτίωση του επιπέδου της επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως των συμμετεχόντων, μέσω της διεξαγωγής τεχνικών αντικειμένων και σεναρίων πολλαπλής απειλής, καθώς και η βελτιστοποίηση της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων».
Η άσκηση Καταιγίδα θα πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με την άσκηση «Ηνίοχος 13» της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ θα εκτελεστούν αντικείμενα συνεργασίας με τις ειδικές δυνάμεις και με έτερες μονάδες του στρατού ξηράς.

Η άσκηση Ηνίοχος ξεκίνησε στις 3 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουνίου, προβλέποντας τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών.
 onlycy.com
4/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
  • ΓΕΕΘΑ: ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ «ΚΑΤΑΙΓΙΣ» ΚΑΙ «ΗΝΙΟΧΟΣ» ΤΟΥ 2013

Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2013 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου, μετέβη στη Φ/Γ «ΨΑΡΑ» από όπου παρακολούθησε βολές πλοίων του ΠΝ στο πεδίο βολής «ΚΑΡΑΒΙΑ», στο πλαίσιο της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2013» καθώς και μέρος της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2013» της ΠΑ.

Φωτογραφίες (ΓΕΕΘΑ)
4/6/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin