Tuesday, June 4, 2013

Έκανε πίσω το ΤΑΙΠΕΔ για το Σκοπευτήριο Καισαριανής ... «Δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης»

Φωτογραφία: protovouliakatoikwnkaisarianis.blogspot.com
  Φωτογραφία: protovouliakatoikwnkaisarianis.blogspot.com 
Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η είδηση πως το ιστορικό μνημείο του Σκοπευτηρίου Καισαριανής βρίσκεται στην λίστα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, και τις κινητοποιήσεις ενάντια στην πώλησή του σε ιδιώτες προς εκμετάλευση, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοίνωσε πως «Δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί». 



Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ την Τρίτη, "Δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί το Σκοπευτήριο Καισαριανής, καθώς το συγκεκριμένο ακίνητο- ιδιοκτησίας του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και επιφάνειας 99 στρεμμάτων-, δεν συμπεριελήφθη στην προς ιδιωτικοποίηση περιουσία του Δημοσίου και, κατά συνέπεια, δεν πέρασε ποτέ στην κυριότητα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου".
Σκοπευτήριο Καισαριανής 
 Σκοπευτήριο Καισαριανής 

  Επίσης υπογραμμίζεται πως "η συζήτηση για ανύπαρκτα θέματα, αποπροσανατολίζει και δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις για τον ρόλο και τις αρχές λειτουργίας του Ταμείου".
Κατά του "ξεπουλήματος του Σκοπευτηρίου" είχε ταχθεί εξαρχής ο δήμος Καισαριανής, που έφερε το θέμα στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, με αποτέλεσμα να λάβει τη στήριξη των αιρετών της χώρας, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.
Το θέμα της εκποίησης του ιστορικού ακινήτου έφτασε στη Βουλή μετά από επερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου και Θεανώ Φωτίου. 

 
  Ο χώρος του Σκοπευτηρίου κατά την περίοδο της γερμανοϊταλικής φασιστικής κατοχής, αναδείχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα κατά του ναζισμού. Οι δυνάμεις κατοχής οδηγούσαν εκεί και εκτελούσαν με συνοπτικές διαδικασίες τους Ελληνες πατριώτες, αλλά και πολλούς αλλοδαπούς αντιφασίστες. Σύμφωνα με στοιχεία που διασώθηκαν, εκτελέστηκαν πάνω από 1.000 άτομα στο χώρο κατά την περίοδο 1941-1944 με αποκορύφωμα την εκτέλεση 200 κομμουνιστών κρατουμένων στο Χαϊδάρι την 1η Μαΐου 1944. 

Στο μεταξύ, την Τρίτη στις 20.00, πραγματοποιείται η ανοιχτή εκδήλωση στο Σκοπευτήριο Καισαριανής ενάντια στην "εκποίηση του συμβόλου αγώνα του λαού ενάντια στο ναζισμό",  με ομιλητές τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα και τον βουλευτή Μανώλη Γλέζο. 
www.enet.gr
4/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin