Friday, May 24, 2013

Ο Ερντογάν μήνυσε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης

 -
Οργισμένος είναι ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο πρόεδρος του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον συνέκρινε με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. Μάλιστα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο Ερντογάν κατέθεσε μήνυση κατά του Κιλιτσντάρογλου, ζητώντας αποζημίωση ενός εκατ. λιρών (450.000 ευρώ).


Όπως αναφέρεται στο κείμενο της αγωγής που κατατέθηκε στη δικαιοσύνη από τους δικηγόρους του Τούρκου πρωθυπουργού, η σύγκριση αυτή είναι «ψευδής», «ανάρμοστη» και πλήττει τα δικαιώματα του πελάτη τους. Επίσης, οι δικηγόροι δικαιολογούν το υψηλό ποσό αποζημίωσης που αξιώνουν από τον  επικαλούμενοι προηγούμενα δεδικασμένα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί για συκοφαντική δυσφήμιση, ή για φραστικές επιθέσεις κατά του Ερντογάν.

Οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο Κιλιτσντάρογλου κατά την τελευταία επίθεσή του στον Ερντογάν μπορούν να του αποδοθούν αναμφίβολα, διότι εκστομίσθηκαν ενώπιον ενός μεγάλου ακροατηρίου, υποστηρίζουν οι συνήγοροι του πρωθυπουργού.

Κιλιτσντάρογλου: «Ο Ερντογάν είναι δολοφόνος»
Ο πρόεδρος του CHP προκάλεσε μεγάλη οργή την προηγούμενη εβδομάδα, χαρακτηρίζοντας τον Ερντογάν «δολοφόνο» συγκρίσιμο με τον Άσαντ, καθιστώντας τον εξίσου υπεύθυνο για τη βομβιστική επίθεση με 51 νεκρούς στην μεθοριακή πόλη Ρεϊχανλί την 11η Μαΐου.

«Ο δολοφόνος των 51 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο Ρεϊχανλί ονομάζεται Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είναι ο υπεύθυνος γι’ αυτό. Μεταξύ Άσαντ και Ερντογάν δεν υπάρχει παρά μία διαφορά στον τόνο», είχε δηλώσει ο Κιλιτσντάρογλου σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, στο πλευρό του προέδρου της ομάδος των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα.

Η σύγκριση αυτή είχε χαρακτηρισθεί «ανεπίτρεπτη» από τον Σβόμποντα, ο οποίος ζήτησε από τον πρόεδρο του CHP να ανακαλέσει. Μετά την άρνηση του τελευταίου, ο Σβόμποντα ακύρωσε τη δεύτερη προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κιλιτσντάρογλου.

.sigmalive.com
24/5/13
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin