Friday, May 24, 2013

S&P: Υποβαθμιση της ΠΓΔΜ σε BB- από BB ... Σύμφωνα με τον οίκο, η ανάπτυξη της οικονομίας το 2013 θα είναι χαμηλότερη από την προβλεπόμενη

Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της ΠΓΔΜ κατά μία βαθμίδα, σε BB- από BB, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's (S&P).
Όπως εξηγεί ο S&P, η ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας το 2013 θα είναι χαμηλότερη από την προβλεπόμενη ενώ κάνει λόγο επίσης για αύξηση των δημοσίων δαπανών για μη παραγωγικούς σκοπούς.
Παράλληλα ο οίκος κάνει εκτενή αναφορά στο τραπεζικό σύστημα της ΠΓΔΜ σημειώνοντας ότι ξένες μητρικές τράπεζες που έχουν θυγατρικές στη χώρα αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών της ΠΓΔΜ (FYROM) επέκρινε έντονα τον Standard & Poor's, σημειώνοντας ότι τα στοιχεία και δεδομένα για την οικονομία της χώρας που παρουσιάζει ο οίκος αξιολόγησης για να αιτιολογήσει τη μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αγνοούν τις θετικές ενδείξεις που καταγράφει η οικονομία της χώρας το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.  
.naftemporiki.gr 
  24/5/13 --
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin