Monday, May 6, 2013

Η εβδομάδα στο ΕΚ: Κύπρος, ταμείο απόρων, οργανωμένο έγκλημα

Το πακέτο στήριξης της Κύπρου συζητά την Τρίτη και την Τετάρτη η επιτροπή Οικονομικών του ΕΚ με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Γιερούν Ντάισελμπλουμ, τον επίτροπο Ρεν και το μέλος της ΕΚΤ, Γιέργκ Άσμουσεν. Στις επιτροπές του ΕΚ σαυζητείται επίσης το νέο ταμείο στήριξης των απόρων στην ΕΕ και ψηφίζονται κανόνες για την κατάσχεση των προϊόντων εγκλήματος. Σε συζήτηση τίθεται η απελευθέρωση των σιδηροδρόμων ενώ ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen, συζητά με την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων τη Δευτέρα.

Το απόγευμα της Τρίτης, η επιτροπή Οικονομικών συζητά με τον πρόεδρο της ομάδας ευρώ Γιερούν Ντάισελμπλουμ για το πακέτο στήριξης της Κύπρου ενώ την επομένη το πρωί η συζήτηση συνεχίζεται με τον επίτροπο Οικονομικών, Όλι Ρεν και το μέλος της ΕΚΤ, Γιέργκ Άσμουσεν.


Την ίδια ημέρα την επιτροπή απασχόλησης, θα συζητηθεί η δημιουργία του νέου ταμείου για τους απόρους στην Ένωση που θα αντικαταστήσει το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας και θα παράσχει στήριξη στους αστέγους και στα παιδιά. Ωστόσο η υλοποίησή του και το ύψος των κονδυλίων του θα εξαρτηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό από την στάση των κυβερνήσεων στο θέμα του προϋπολογισμού 2014-2020 της ΕΕ.

Η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών ψηφίζει την Τρίτη μέτρα που θα κάνουν πιο εύκολο στις κατά τόπους αρχές να παγώνουν και να κατάσχουν τις περιουσίας ατόμων και επιχειρήσεων καταδικασμένων για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις.

Την ίδια ημέρα, η ειδική επιτροπή του ΕΚ για το Οργανωμένο Έγκλημα θα ζητήσει, με έκθεσή της, από τις κυβερνήσεις να ενισχύσουν τη δικαστική και αστυνομική συνεργασία τους.

Περιορισμοί στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από μικρά φορτηγά αυτοκίνητα αναμένεται να ψηφισθούν την Τρίτη στην επιτροπή Περιβάλλοντος, με χρονικό ορίζοντα εφαρμογής το 2020.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen θα συζητήσει με τα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών για τη διεθνή πολιτική σκηνή τη Δευτέρα.

Την Τρίτη στο Άαχεν, οι νικητές του βραβείου Καρλομάγνου Νεολαίας για το 2013 θα παραλάβουν το βραβείο τους από τον πρόεδρο του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος θα εκφωνήσει επίσης την επίσημη ομιλία στην απονομή του ετησιου Βραβείου Καρλομάγνου. Την Παρασκευή ο πρόεδρος Σουλτς επισκέπτεται την Ιταλία για συνομιλίες με τον πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολετάνο και το νέο πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέτα.

Τέλος, οι επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας οργανώνουν από κοινού με σειρά άλλων οργανώσεων ημερίδα για το πολιτικό Ισλάμ την Τρίτη 7 Μαΐου. Εχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ισλαμιστικών κομμάτων που έχουν έρθει στην εξουσία στην Αίγυπτο, την Τυνησία και το Μαρόκο.
.europarl.europa.eu
6/5/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin