Friday, May 10, 2013

Τουρκία:Θέλει να δανείζει το ΔΝΤ/Aντάλλαγμα διορισμόςΤούρκου

Έτοιμη να δανείσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με πέντε δισεκατομμύρια δολάρια, φέρεται να είναι η Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες από την Άγκυρα. Για το πράξει αυτό όμως, η Τουρκία ζητά ως αντάλλαγμα, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, τον διορισμό Τούρκου αξιωματούχου στα ανώτερα στρώματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
  • Η Τουρκία προσπαθεί να διορίσει εκτελεστικό διευθυντή στο ΔΝΤ
Σημειώνεται ότι στις 14 Μαΐου, το χρέος της Τουρκίας προς το ΔΝΤ θα έχει εξοφληθεί, 52 χρόνια μετά την πρώτη συμφωνία της για δανεισμό, που υπεγράφη την 1η Ιανουαρίου 1961. Ως εκ τούτου, η Άγκυρα όχι μόνο μηδενίζει το χρέος της, αλλά επιπλέον θα χορηγήσει δάνειο στο Ταμείο.


Το Simgalive επικοινώνησε με στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία ξεχρεώνει σύντομα το χρέος της. Πρόσθεσε ότι «τα πέντε δις τα οποία φέρεται να προσφέρει, σύμφωνα με τις πληροφορίες σας, η Τουρκία, είναι πολύ μικρό ποσό για τον προϋπολογισμό του ΔΝΤ». Εξέφρασε δε τη θέση ότι η εξέλιξη αυτή δεν δημιουργεί πολιτικό θέμα.

Επιπλέον, το στέλεχος του ΔΝΤ επιβεβαίωσε επίσης ότι η Τουρκία προσπαθεί εδώ και καιρό να διορίσει εκτελεστικό διευθυντή στο ΔΝΤ, ωστόσο αυτό δεν θα γίνει πριν το τέλος του 2014.

 Θανάσης Αθανασίου
.sigmalive.com
10/5/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin