Friday, May 10, 2013

Αποκλεισμός συνόρων από Βούλγαρους μεταφορείς για τη στάση των τουρκικών τελωνειακών αρχών .... ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΚΑΠΙΤΑΝ ΑΝΤΡΕΕΒΟ» ΜΕ 200 ΦΟΡΤΗΓΑ

Οι βουλγαρικές μεταφορικές εταιρείες ισχυρίζονται ότι η Τουρκία θέτει αβάσιμους
περιορισμούς με αποτέλεσμα να χάνουν πελάτες και οι επιχειρήσεις τους να κινδυνεύουν με χρεοκοπία....
Περισσότερα από 200 βουλγαρικά φορτηγά απέκλεισαν χθες τα βούλγαρο-τουρκικά σύνορα στον σταθμό «Καπιτάν Αντρέεβο». Οι Βούλγαροι οδηγοί διαμαρτύρονται για προβλήματα που οφείλονται στην τουρκική πλευρά και δημιουργούν προϋποθέσεις για αθέμιτο ανταγωνισμό. Οι βουλγαρικές μεταφορικές εταιρείες ισχυρίζονται ότι η Τουρκία θέτει αβάσιμους περιορισμούς με αποτέλεσμα να χάνουν πελάτες και οι επιχειρήσεις τους να κινδυνεύουν με χρεοκοπία. Συνέπεια τις διαμαρτυρίας ήταν να σχηματιστεί τεράστια ουρά νταλικών μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων, στο βουλγαρικό μέρος του συνοριακού σταθμού ελέγχου "Καπιτάν Αντρέεβο - Καπά Κουλέ".
Όπως δήλωσε στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ και άλλα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ο Πέτκο Άγγελοφ, διευθυντής εταιρείας διεθνών μεταφορών, με τον τρόπο αυτό οι Βούλγαροι μεταφορείς εκφράζουν την αγανάκτησή τους "για τα μέτρα διάκρισης, με τα οποία οι τουρκικές αρχές ουσιαστικά έχουν σκοπό να πετάξουν τα βουλγαρικά φορτηγά έξω από την αγορά της χώρας (της Τουρκίας), καταδικάζοντας πολλές μεταφορικές εταιρείες της Βουλγαρίας σε χρεοκοπία". Ο ίδιος είπε ότι το τελευταίο διάστημα η τουρκική πλευρά προσπαθεί να "πετάξει" έξω από την αγορά της χώρας τους Βούλγαρους μεταφορείς, "εφαρμόζοντας αδικαιολόγητα μέτρα και περιορισμούς".
"Ενώ εμείς εφαρμόζουμε απέναντί τους (σ.σ. τους μεταφορείς της Τουρκίας) απόλυτα φιλελεύθερο καθεστώς (εισόδου και διέλευσης των πολυάριθμων μεταφορέων της Τουρκίας προς τις ευρωπαϊκές χώρες διαμέσου της επικράτειας της Βουλγαρίας), εκείνοι ενεργούν με εντελώς αλλιώτικο τρόπο. Μόλις φτάσει βουλγαρικό φορτηγό στα σύνορα, είτε για να μπει είτε για να βγει από την Τουρκία, αρχίζουν αμέσως διάφοροι έλεγχοι, με κύριο σκοπό την παρακράτηση του αντίστοιχου φορτηγού - με ή χωρίς λόγο. Σαν συνέπεια, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, χάνουμε πελάτες και πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ αποζημιώσεων" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι μεταφορείς που απέκλεισαν τα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα κάλεσαν τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Μαρίν Ράικοφ και τον υπουργό Μεταφορών Κριστιάν Κράστεφ να συζητήσουν το πρόβλημα μαζί τους στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψης των δύο ανδρών στη παραμεθόρια πόλη Σβίλενγκραντ για τα επίσημα εγκαίνια της εκσυγχρονισμένης σιδηροδρομικής γραμμής ως τα τουρκικά σύνορα.
10/5/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin