Monday, May 27, 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ - ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ..... στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες και στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων συναντώνται σήμερα οι ΥΠΕΞ Κύπρου και Τουρκίας.

Οι κύριοι Ιωάννης Κασουλίδης και Αχμέτ Νταβούτογλου, θα συναντηθούν στη σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών των Εξωτερικών που έχει συγκαλέσει θα βρεθούν την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες στο Συμβούλιο η εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, βαρόνη Κάθριν Άστον για την κατάσταση στην Συρία.

Ο κ. Νταβούτογλου θα είναι παρών, διότι στο Συμβούλιο, εκτός των 27 υπουργών, θα μετάσχουν και οι υπουργοί των υπό ένταξη χωρών.



Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» δεν αποκλείεται, στη διάρκεια του δείπνου της Συνόδου, οι υπουργοί της Κύπρου και της Τουρκίας να έχουν μια άτυπη συνομιλία, λίγες ημέρες πριν από το δείπνο, στη Λευκωσία, του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

  • Σημειώνεται ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέβαλε το ταξίδι του στα Κατεχόμενα, που ήταν προγραμματισμένο για το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στο μεταξύ, μέσω της διευθύντριας του γραφείου του, ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν διαβεβαιώνει τη Λευκωσία ότι το δείπνο της 30ής Μαΐου Αναστασιάδη-Έρογλου με οικοδεσπότη τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα είναι κοινωνικού χαρακτήρα.

  • Όπως ανακοίνωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, η απάντηση στην επιστολή του κ. Αναστασιάδη προς τον Μπαν Κι-μουν, δόθηκε από τη διευθύντρια του γραφείου του γ.γ. του ΟΗΕ, λόγω απουσίας του ιδίου στο εξωτερικό.

Η κ. Σουζάνα Μαλκόρα συναντήθηκε με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη και του μετέφερε μήνυμα του γγ του ΟΗΕ σε σχέση με την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας για το δείπνο της 30ής Μαΐου.

www.elzoni.gr
27/5/13

2 comments :

  1. Συμμετοχή ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου σε Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (Βρυξέλλες 27.05.2013)....

    Κυριακή, 26 Μάιος 2013

    Αύριο, Δευτέρα 27 Μαΐου, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος θα μεταβεί αυθημερόν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνονται το ζήτημα της Συρίας, με έμφαση στα περιοριστικά μέτρα καθώς και στις πρωτοβουλίες για πολιτική επίλυση της κρίσης. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, όπου θα συζητηθούν οι προοπτικές ενίσχυσης της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ε.Ε. Στη συνέχεια, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις προοπτικές επανεκκίνησης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

    Τέλος, ο κ. Υπουργός θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας, το οποίο παραθέτει η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Catherine Ashton, με συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών των υποψηφίων προς ένταξη χωρών και αντικείμενο τη Νότια και Ανατολική Περιφερειακή Διάσταση της Ε.Ε.
    http://www.elzoni.gr/html/ent/774/ent.34774.asp
    26/5/13

    ReplyDelete
  2. To Κυπριακό στην ατζέντα Φούλε - Νταβούτογλου....

    Πρόγευμα εργασίας θα έχουν σήμερα στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος, Στέφαν Φούλε και ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Αντικείμενο της συνάντησης, μεταξύ άλλων, θα είναι και τα ενεργειακά ζητήματα. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι Βρυξέλλες επιδιώκουν λύση εξπρές, πριν την ολοκλήρωση της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στο οικόπεδο 12 ή τουλάχιστον πριν απο τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2014.

    Το πρόγευμα εργασίας Φούλε-Νταβούτογλου θα πραγματοποιηθεί πριν από το Συμβούλιο Σύνδεσης Ε.Ε.-Τουρκίας, όπου η ιρλανδική Προεδρία θα αναγνώσει την Κοινή Θέση των «27» και η Άγκυρα θα δώσει τις δικές της απαντήσεις, στο πλαίσιο δύο «παράλληλων μονολόγων».

    http://www.sigmalive.com/news/politics/47250
    27/5/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin