Sunday, May 26, 2013

"Πανηγυρίζουν" στα Σκόπια για το "ΝΑΙ" του Χρυσόγελου .... Για την άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.

 -


 "Πανηγυρίζουν" στα Σκόπια για το  "ΝΑΙ" του Νίκου Χρυσόγελου, στο ψήφισμα για την άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας τους με την Ε.Ε. Ο εκπρόσωπος των Οικολόγων – Πρασίνων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ήταν ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής, την περασμένη Πέμπτη,  που τάχθηκε υπέρ των Σκοπίων,την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι Έλληνες συνάδελφοι του, εξέφραζαν τις σοβαρές ενστάσεις τους, για την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων, που εξακολουθεί να προκαλεί τις γειτονικές της χώρες και να μη δείχνει διάθεση συμβιβασμού για το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα.


 Κατά της έκθεσης, τάχθηκαν και οι έξι ευρωβουλευτές της Κύπρου, ενώ  «λευκό» ψήφισαν  οι ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτές Γιώργος Χατζημαρκάκης (Γερμανία) και η  Μαρίνα Γιαννακουδάκη (Μεγάλη Βρετανία).

"Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής υπέρ του ψηφίσματος για του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την '"Μαεδονία'" αναφέρει το KANAL 5. "Υπέρ των ενταξιακών συνομιλιών λέει Έλληνας ευρωβουλευτής" σημειώνει με τη σειρά της η "Nova  Maedonia".  Το "Ναι" Χρυσόγελου, προκάλεσε αίσθηση, με αποτέλεσμα να αναφερθούν σε αυτό, ακόμη και διεθνή πρακτορεία όπως το Reuters και η Deutsche Welle, με σχετικούς τίτλους.

  • Το ψήφισμα, που είχε εισηγητή τον Βρετανό Σοσιαλδημοκράτη κ.Ρίτσαρντ Χιούιτ  (Richard Howitt), εγκρίθηκε  με συντριπτική πλειοψηφία, 505 υπέρ έναντι 61 κατά
26/5/13
--
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος ψήφισε υπέρ Σκοπίων στην ΕΕ....

    Μάιος 25, 2013.

    Ο Νίκος Χρυσόγελος - Никос Хрисогелос, βουλευτής των Πρασίνων, είναι ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που ψήφισε υπέρ των Σκοπίων για να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει ο


    ανταποκριτής του νοτιοσλαβικού πρακτορείου από την Αθήνα.

    Με ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ψήφισε για άλλη μια φορά ξεκάθαρα ζητώντας από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγηθεί χωρίς καθυστέρηση ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων για τη Νοτιοσλαβία τον Ιούνιο.

    Το ψήφισμα που προτάθηκε από τον βρετανό Richard Howitt ψηφίστηκε από 505 ευρωβουλευτές, 61 ήταν κατά και υπήρξαν και 31 αποχές.

    Οι Πράσινοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Πέμπτη υποστήριξαν τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ την ίδια στιγμή όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές αντιτάχθηκαν σθεναρά στην ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων, σύμφωνα με τα ελληνικά media, σημειώνει χαρακτηριστικά η νοτιοσλαβική Dnevnik.

    --
    Ποιος ο Νίκος Χρυσόγελος - Никос Хрисогелос των Οικολόγων Πράσινων



    The Hellenic Information Team

    © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
    25/5/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin