Saturday, April 6, 2013

Τουρκικές παραβιάσεις σε πραγματικό χρόνο είδε ο Τσίπρας ..... Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας

Παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου σε πραγματικό χρόνο παρακολούθησε την Πέμπτη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λάρισα.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά και τον αρχηγό ΑΤΑ αντιπτέραρχο Χρήστο Βαϊτση επισκέφθηκε αρχικώς το αρχηγείο Τακτικής Τακτικής Αεροπορίας και στη συνέχεια μετέβη στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων στην 110 Πτέρυγα Μάχης.



Την ώρα που ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων, έξι τουρκικά μαχητικά F-16  εισέβαλαν στο FIR Αθηνών και προχώρησαν σε πέντε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολούθησε «κολλημένος» στις οθόνες των υπολογιστών λεπτό προς λεπτό την πτήση των τουρκικών F-16 που μπήκαν στο Αιγαίο από την περιοχή της Σάμου. Λίγο μετά την είσοδο του σχηματισμού με τους έξι απρόσκλητους Τούρκους «εισβολείς», ο κ. Τσίπρας άκουσε τις οδηγίες προς τους Έλληνες πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών επιφυλακής που στάθμευαν στην Σκύρο για άμεση απογείωση.

Σε ελάχιστο χρόνο τα ελληνικά μαχητικά αναγνώρισαν και αναχαίτισαν εικονικά τα έξι τουρκικά F-16 τα οποία απέφυγαν να εμπλακούν σε αερομαχία και αλλάζοντας πορεία κινήθηκαν πίσω προς τις βάσεις τους στην Τουρκία.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απόρρητης ενημέρωσής του από τον αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και του υπουργού Εθνικής Άμυνας ο κ. Τσίπρας εξήρε τις «ακάματες» προσπάθειες των Ελλήνων πιλότων.

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η αποτρεπτική δυνατότητα, η αποτρεπτική ισχύς  της τακτικής μας αεροπορίας όχι μόνο δεν έχει μειωθεί, αλλά βρίσκεται  σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, πράγμα που νομίζω ότι πρέπει να το επισημάνουμε όλοι και πρέπει να εκφράσω εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πιστεύω εκ μέρους του συνόλου των Ελλήνων πολιτών την απόλυτη αναγνώριση σ’ αυτό το τιτάνιο και δύσκολο έργο που επιτελούν οι αξιωματικοί και οι οπλίτες της Πολεμικής Αεροπορίας», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ενότητας επισημαίνοντας ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν και πρέπει να παραμείνουν ο κατεξοχήν χώρος που ενώνει όλο το Έθνος, όλον τον Ελληνικό Λαό, όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

 Μάκης Πολλάτος
 .protothema.gr
6/4/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

2 comments :

  1. ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ...στο FIR ΑΘΗΝΩΝ....

    Σχηματισμός 4 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 2 F-4 και 2 F-16, ο οποίος εισήλθε στις 10:53 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Σάμου και Χίου, πραγματοποίησε στις 11:06 υπέρπτηση άνωθεν ν. Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 1000 και 3000 πόδια αντίστοιχα. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 11:11.

    Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

    http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=1713&nid=2855
    16/4/13

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαμηλή πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από τους Φούρνους....Δεκαοκτώ λεπτά διήρκεσε η παραβίαση....

      Επειτα από πολλούς μήνες τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από ελληνικό έδαφος σε μια προφανή προσπάθεια επίδειξης ισχύος. Το πρωί της Τρίτης τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη -και συγκεκριμένα δύο F-4 και δύο F-16- πετώντας σε σχηματισμό εισέβαλαν στο FIR Αθηνών στις 10:53 από την περιοχή μεταξύ της Σάμου και της Χίου.

      Τα τουρκικά μαχητικά έκαναν μία από τις αγαπημένες τους «ασκήσεις». Πέταξαν περιμετρικά της Σάμου κινούμενα με πολύ μεγάλη ταχύτητα.
      Δεκατρία λεπτά αργότερα, στις 11:06 το πρωί, τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά έκαναν υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων. Τα βαριά Φάντομ πέρασαν πολύ χαμηλά μόλις 1000 πόδια πάνω από το νησί προσομοιώνοντας εικονικό βομβαρδισμό του νησιού ενώ τα δύο F-16 προσέφεραν κάλυψη στα δύο F-4 πετώντας στα 3000 πάνω από το νησάκι που ανήκει στο σύμπλεγμα των Φούρνων.

      Ο σχηματισμός των τεσσάρων τουρκικών μαχητικών βγήκε από το FIR Αθηνών στις 11:11, έπειτα από δεκαοκτώ ολόκληρα λεπτά παραμονής στον εθνικό εναέριο χώρο και την περιοχή πληροφοριών πτήσεων (FIR) Αθηνών.

      Ηταν η πρώτη πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικό νησί μέσα στο 2013 και η πρώτη υπέρπτηση ελληνικού εδάφους από το Νοέμβριο του 2012.

      Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ «το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».

      http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=272213
      16/4/13

      Delete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin