Friday, April 19, 2013

Κύπρος-Πατσαλίδης«Πυροβόλησαν το περιστέρι με ατομική βόμβα»

«Πυροβόλησαν το περιστέρι με ατομική βόμβα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών, Χρίστος Πατσαλίδης, αναφερόμενος στην τελική πρόταση του Eurogroup η οποία περιελάμβανε κούρεμα καταθέσεων. Την χαρακτήρισε επίσης ανήθικη.

Γερμανία και ΔΝΤ συμπεριφέρθηκαν με απίστευτη θηρειωδεία σε ένα τόπο με ασήμαντες χρηματοδοτικές ανάγκες τόνισε.
 

Ο Πατσαλίδης υποστήριξε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή για την Κύπρο την περίοδο που αποφασίστηκε η απομείωση των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή στην απόφαση ήταν εθελοντική, υπήρχε σημείωσε πρόνοια ότι αν το ποσοστό συμμετοχής ξεπερνούσε το 50%, τότε όλοι υποχρεούνταν να συμμετάσχουν.
 
Τόνισε δε ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, θα ακολουθούσε κατάρρευση και της Κύπρου. "Είχαμε να διαλέξουμε" είπε, μεταξύ ζημιάς ύψους 4,5 δισ, ή 25 δισ. Προτιμήσαμε την λιγότερο οδεινηρή λύση, αφού και οι κυπριακές τράπεζες έλεγαν ότι θα μπορούσαν να απορροφήσουν τις ζημιές".
 
Αναφερόμενος στις  εκροές καταθέσεων την περίοδο που οι τράπεζες ήταν κλειστές, ο Χρίστος Πατσαλίδης είπε ότι ζητήθηκε από την ΚΤΚ να υποβάλει στοιχεία στο Υπουργείο Οικονομικών. Τα στοιχεία δεν δόθηκαν ακόμα.
 
Αναφερόμενος στις σχέσεις Προέδρων της Δημοκρατίας και Διοικητών της Κεντρικής Τράπεζας, ο γενικός διευθυντής του ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι από τις αρχές του 2008 δεν ήταν ποτέ καλές, γεγονός που δυσκόλευε όπως είπε την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που προέκυπταν.
 
Ο Πατσαλίδης ρωτήθηκε για το αν θα ήταν λιγότερες οι επιπτώσεις στην περίπτωση που υπογραφόταν η πρώτη συμφωνία του μνημονίου. Απάντησε ότι δεν θα ήταν δυνατό κάτι τέτοιο, από την στιγμή που εκκρεμούσε το ύψος του ποσού των κεφαλαιακών αναγκών της Pimco.
.enet.gr
19/4/13
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin