Saturday, March 2, 2013

Οι δήθεν "Σλαβομακεδόνες", η ελληνική δημοσιογραφία και η εξ. πολιτική

Σε πρόσφατο άρθρο για τα τελευταία γεγονότα στα Σκόπια, με τίτλο: "Επεισόδια στα Σκόπια λόγω ανάληψης του υπουργείου Άμυνας από πρώην στέλεχος του UCK", που αναπαράχθηκε ευρέως σε αρκετές ηλεκτρονικές σελίδες, διαβάζουμε στην πρώτη παράγραφο:
 "Περίπου 1.000 νεαροί σλαβικής καταγωγής*** συγκρούστηκαν το απόγευμα με την αστυνομία, μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ"

Στην τελευταία παράγραφο του άρθρου διαβάζουμε:
 "Η ανάδειξη του Ταλάτ Τζαφέρι στη θέση του υπουργού Άμυνας της ΠΓΔΜ έχει προκαλέσει και τις έντονες διαμαρτυρίες των "Σλαβομακεδόνων" βετεράνων από την περίοδο των συγκρούσεων του 2001". (Η λέξη "Σλαβομακεδόνων" δεν ήταν σε εισαγωγικά, μπήκαν εδώ).

Επειδή δεν έχω ζήσει αρκετά στην Ελλάδα και προφανώς δεν γνωρίζω αρκετά καλά το πρόβλημα με την γειτονική χώρα (ΠΓΔΜ) αναρωτιέμαι: Αυτοί οι Έλληνες πολίτες που παράγουν και αναπαράγουν τους όρους "Σλαβομακεδόνες" και "Σλαβομακεδονική" δεν διαισθάνονται ότι σε ένα ουδέτερο παρατηρητή δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχει κάποια χώρα "Μακεδονία" που ένα μέρος των κατοίκων της είναι  καποιου είδους Μακεδόνες Σλάβοι και ένα άλλο Αλβανοί?

Οι δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί που χρησιμοποιούν αυτούς τους όρους δεν είναι πολίτες της χώρας μας που εφάρμοσε το εμπάργκο και γονάτισε οικονομικά την γειτονική FYROM (και τους ανθρώπους εκεί γενικά) με στόχο να αλλάξει η ονομασία? Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν κάποιοι, που υποτίθεται ότι καταλαβαίνουν τόσα άλλα πολλά, ότι η χρήση αυτών των όρων είναι συλλογική υποσυνείδητη αποκήρυξη των διπλωματικών προσπαθειών της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, σε πρώτη φάση, και σε δεύτερη, παραίτηση της Ιστορικής κληρονομιάς και του συνεπαγόμενου οικονομικού πλούτου διαμέσου του τουρισμού?

 Όταν δεχόμαστε και διαλαλούμε, εμείς οι ίδιοι, ότι εκεί είναι οι κάποιας μορφής "Μακεδόνες", ποιος σοβαρός τουρίστας θα έρθει στην Πέλλα και στην Βεργίνα και ποιος σοβαρός Ιστορικός θα αποδεχθεί την δική μας Αλήθεια? 
Ακόμα χειρότερα σε επίπεδο πολιτικής και διεθνούς διαιτησίας.-

  •  *** προφανώς για τον όρο "νεαροί σλαβικής καταγωγής" δεν υπάρχει καμιά αντίρρηση. Το αντίθετο μάλιστα.
  • 2/3/13
---
Τυχαία δείγματα:
---
---
----

 
---

1 comment :

  1. Σκόπια: Συνεχής ένταση μεταξύ Σλάβων και Αλβανών.....

    Στους 26 ανέρχονται οι τραυματίες από τα χθεσινά βίαια επεισόδια μεταξύ Αλβανών διαδηλωτών και αστυνομίας, στο κέντρο των Σκοπίων.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία), τραυματίστηκαν 13 αστυνομικοί και ισάριθμοι διαδηλωτές, εκ των οποίων τέσσερις σοβαρά.
    Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή οκτώ ατόμων για συμμετοχή στα επεισόδια.
    Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα αστικό λεωφορείο, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε οκτώ ιδιωτικά οχήματα, σε τέσσερα οχήματα της αστυνομίας και σε δύο πυροσβεστικά οχήματα.
    Τα χθεσινά επεισόδια προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης περίπου χιλίων Αλβανών οι οποίοι, όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια, διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι νεαροί σλαβικής καταγωγής, επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν περίπου 10 Αλβανούς στα Σκόπια, το βράδυ της Παρασκευής.
    Οι Αλβανοί διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ του UCK και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να τους διαλύσουν.

    Νωρίτερα εξίσου επεισοδιακές ήταν οι διαδηλώσεις των Σλάβων εθνικιστών για την επιλογή του παλαιού διοικητή του UCK στη θέση του υπουργού Άμυνας. Η ένταση ανάμεσα στην Αλβανική και Σλαβική πλευρά των Σκοπίων είναι συνεχής, ενώ η κατάσταση χαρακτηρίζεται έκρυθμη.

    http://www.enikos.gr/international/125433,Skopia:_Synexhs_entash_metaxy_Slavwn_kai.html
    3/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin