Sunday, March 3, 2013

Ρεν: Η Κύπρος κινδυνεύει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας

Ασκησε κριτική στην γερμανική κυβέρνηση, η οποία αμφισβητεί την συστημική σημασία της χώρας ....
Η Κύπρος κινδυνεύει να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, εάν οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία, προειδοποίησε ο αρμόδιος για την Δημοσιονομική Πολιτική Επίτροπος Όλι Ρεν.
«Ακόμη και όταν προέρχεσαι από ένα μεγάλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να έχεις συναίσθηση ότι κάθε μέλος του ευρώ έχει συστημική σημασία», ανέφερε ο ευρωπαίος Επίτροπος σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και υπογράμμισε ότι «εάν η Κύπρος καθίστατο άτακτα αφερέγγυα, τότε η συνέπεια θα ήταν, με μεγάλη πιθανότητα, η έξοδος από την Ευρωζώνη». Παράλληλα άσκησε κριτική στην γερμανική κυβέρνηση, η οποία, όπως εξηγεί, εξακολουθεί να αμφισβητεί την συστημική σημασία της χώρας.
Ο κ. Ρεν σημείωσε ακόμη ότι η υπόσχεση των χωρών της Ευρωζώνης να διατηρήσουν την ενότητα της νομισματικής ένωσης είχε καθησυχαστική επίδραση στις αγορές και πρόσθεσε ότι «δεν θα έπρεπε να διακινδυνεύσουμε αυτή την επιτυχία».

Επίσης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών, ο Όλι Ρεν απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι το μήνυμα που δόθηκε οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί η αυστηρή πολιτική λιτότητας: «Ενώπιον ενός μέσου όρου χρέους στο 90% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν βλέπω περιθώριο να εγκαταλείψουμε τον δρόμο της δημοσιονομικής σταθεροποίησης. Δε λύνουμε τα προβλήματα ανάπτυξης προσθέτοντας νέα χρέη στα ήδη υπάρχοντα».
.tovima.gr
3/3/13 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin