Tuesday, February 5, 2013

Π. Παναγιωτόπουλος: Γραμμή ντροπής χωρίζει το κατεχόμενο από το ελεύθερο κομμάτι της Κύπρου

Με τον Κύπριο υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Ηλιάδη, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αμυντική και στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου, καθώς και θέματα συντονισμού των δύο υπουργείων, αλλά και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο χωρών, που αφορούν στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.



Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι, με μεγαλύτερη ένταση και προσοχή, ο κατ' εξοχήν παράγων που εγγυάται την εδαφική ακεραιότητα, την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την ελευθερία του κυπριακού ελληνισμού».

Ταυτόχρονα, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, τονίζοντας ότι «αυτή η γραμμή της ντροπής που χωρίζει το βόρειο κατεχόμενο κομμάτι από το νότιο ελεύθερο κομμάτι της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι μία εικόνα και μία γραμμή ντροπής για το σύγχρονο κόσμο, αλλά και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όπως είναι φυσικό, εκτός από ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, στη συνάντηση τέθηκε και των ζήτημα των επιλογών της Κυπριακής Δημοκρατίας στο θέμα των υδρογονανθράκων και στο θέμα της Aποκλειστικής Oικονομικής Zώνης (AOZ).

Από την πλευρά του, ο κ. Ηλιάδης υπογράμμισε ότι «η Κύπρος αντιμετωπίζει πρόβλημα εισβολής και κατοχής από την Τουρκία. Σε αυτόν μας τον αγώνα για διεκδίκηση των δικαιωμάτων ολόκληρου του κυπριακού λαού, η Ελλάδα παραμένει πάντοτε ο σταθερός, ο μόνιμος και ο ανιδιοτελής συμπαραστάτης για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Τόνισε δε, μεταξύ άλλων, ότι «η ανορθογραφία της κατοχής, η διαίρεση με στρατεύματα κατοχής της Κύπρου, είναι μια παραφωνία, η οποία δεν μπορεί να συνεχίσει, όπως βεβαίως δεν μπορεί να έχει και ευρωπαϊκές προοπτικές η Τουρκία, ενόσω εξακολουθεί να κατέχει παράνομα το βόρειο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κατοχή και ευρωπαϊκές προοπτικές δεν συμβαδίζουν».

.protothema.gr 
5/2/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin