Thursday, February 21, 2013

ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Η απάντηση Τζαβάρα σε Κάμερον για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Είναι γνωστή η διαφορά προσέγγισης και αντίληψης που μας χωρίζει από το Ηνωμένο Βασίλειο για το θέμα των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Επί του θέματος αυτού δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τίποτα άλλο εκτός από το ότι: Ήταν, είναι και θα είναι πάγια εθνική θέση μας ο επαναπατρισμός των Μαρμάρων και η υλική σύνδεση τους με τον τόπο που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε ο πολιτισμός, που τα δημιούργησε, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας.
Οι δηλώσεις ήταν απάντηση του αρμόδιου υπουργείου, με αφορμή τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ντ. Κάμερον σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κ. Κάμερον στην Ινδία και με αφορμή αίτημα της χώρας για την επιστροφή από το Λονδίνο του διαμαντιού Κοχ-ι-Νουρ των 105 καρατίων, ο Βρετανός πρωθυπουργός όχι μόνον απέκλεισε κάτι τέτοιο, αλλά παρομοίασε την υπόθεση αυτή με το ζήτημα των Ελγινείων.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=112997570
21/2/13

1 comment :

  1. Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου......Ύψωσαν ελληνικές σημαίες μέσα στο Βρετανικό Μουσείο........

    Μετά από εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Βρετανικό Μουσείο, επέδωσαν 36 επιστολές στο Διευθυντή του, στις οποίες ζητούν να επιστραφούν τα Μάρμαρα στην Ελλάδα.

    Οι επιστολές ήταν γραμμένες στην Αγγλική και ανέλυαν τους ιστορικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να επιστραφούν τα Μάρμαρα.

    Για να γίνει πιο ηχηρό το μήνυμά τους, ύψωσαν ελληνικές σημαίες μπροστά από τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

    http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=259336
    23/2/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin