Monday, February 25, 2013

Σκοπιανά παραμύθια.....ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΑΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Σοβαρά προβλήματα συνεχίζουν να δημιουργούν στην κυβέρνηση της Αυστραλίας οι εκεί οργανώσεις των Σκοπιανών θιασωτών του αλυτρωτισμού.

Τελευταίο τους «κατόρθωμα» η διαστρέβλωση, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, δηλώσεων του ομοσπονδιακού υπουργού Μετανάστευσης, Μπρένταν Ο' Κόνορ, με τον οποίο είχαν συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας, οι Σκοπιανοί της Αυστραλίας έστειλαν το μήνυμα στη γειτονική χώρα ότι ο υπουργός, που πρόσφατα ανέλαβε, τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης της χώρας από την Αυστραλία με το λεγόμενο συνταγματικό της όνομα «Μακεδονία».

Με δηλώσεις του στην αγγλική έκδοση του «Νέου Κόσμου», ο κ. Ο΄ Κόνορ διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, διευκρινίζοντας ότι συναντήθηκε μεν με τους εκπροσώπους των Σκοπιανών που ζουν και εργάζονται στην Αυστραλία, αλλά ουδέποτε έδωσε τέτοιου είδους υποσχέσεις.



Μεταξύ άλλων και το πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων "Macedonia Information Agency" μετέδωσε ότι ο κ. Οκόνορ, φέρεται να δήλωσε ότι «θα ζητήσει προσωπικά από τον υπουργό Εξωτερικών, Μπομπ Καρ και την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ να προωθήσουν την αναγνώριση της FYROM ως Μακεδονία».

«Δεν ανέλαβα τέτοια δέσμευση. Με διαστρέβλωσαν» είπε από την πλευρά του ο Αυστραλός υπουργός, προσθέτοντας ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα την επίλυση του θέματος της ονομασίας μέσω της διαδικασίας του ΟΗΕ.

Η αντιπροσωπεία των καταγόμενων από τη FYROM ζήτησε ακόμα από τον κ. Ο΄ Κόνορ να συναντήσει τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Νικόλα Ποπόσκι που αναμένεται να επισκεφθεί την Αυστραλία τον ερχόμενο μήνα αλλά και να προωθήσει το άνοιγμα πρεσβείας των Σκοπίων στην Καμπέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ μιας εβδομάδας, ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών Μπομπ Καρ διέψευσε καταγγελίες του Φιλελεύθερου βουλευτή, Λουκ Σίμπκινς, ο οποίος υποστήριξε ότι η ελληνική πρεσβεία στην Καμπέρα και τα ελληνικά προξενεία της Αυστραλίας ετοιμάζουν «μαύρες λίστες» ακτιβιστών που κατάγονται από τη FYROM και ενημερώνουν την ελληνική κυβέρνηση που, στη συνέχεια, τους απαγορεύει την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Ο κ. Σίμπκινς έκανε την καταγγελία αυτή υπό μορφή ερώτησης προς τον υπουργό Εξωτερικών.

Στην απάντησή του, ο κ. Καρ υπογράμμισε ότι το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει κανένα στοιχείο που να προκύπτει ότι οι ελληνικές διπλωματικές Αρχές της Αυστραλίας «φακελώνουν» Αυστραλούς πολίτες με καταγωγή από τη FYROM.

.elzoni.gr
25/2/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin