Friday, February 1, 2013

Συνεχίζεται η μεταφορά εποίκων και ξένων στα Κατεχόμενα


 Του Νίκου Στέλγια
Mοιράζει «υπηκοότητες» η τ/κ ηγεσία....
Σε μια περίοδο που συζητείται η επανέναρξη και το μέλλον των συνομιλιών για την τελική επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος, η τουρκοκυπριακή ηγεσία συνεχίζει να μοιράζει «υπηκοότητες» σε πολίτες της Τουρκίας και άλλων ξένων χωρών.
Στην νέα περίοδο, παρατηρείται μια μικρή τροποποίηση στην στρατηγική της τ/κ πλευράς. Συγκεκριμένα, από ότι φαίνεται, πλέον εκτός από τους πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας «υπηκοότητα» μπορούν και λαμβάνουν με συνοπτικές διαδικασίες και πολίτες άλλων χωρών.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στον τουρκοκυπριακό τύπο, τις τελευταίες ημέρες, η «κυβέρνηση» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) παραχώρησε «υπηκοότητα» σε οκτώ πολίτες ξένων χωρών. Οι έξι από αυτούς τους πολίτες, οι οποίοι πλέον έχουν την «υπηκοότητα» της «ΤΔΒΚ» είναι πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φέρει η καταγωγή των υπόλοιπων δυο πολιτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στον σημερινό τουρκοκυπριακό τύπο, πρόκειται για έναν πολίτη της Μεγάλης Βρετανίας και έναν πολίτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Πληροφορίες της www.kathimerini.com.cy από την τουρκοκυπριακή κοινότητα αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα η τουρκοκυπριακή ηγεσία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος των πολιτών των χωρών της Μέσης Ανατολής στην «ΤΔΒΚ». Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, πλέον η τουρκοκυπριακή ηγεσία προχωρεί στην παραχώρηση «υπηκοότητας» σε πολίτες διάφορων χωρών της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας.

Εν τω μεταξύ, το μέλλον της τουρκοκυπριακής ηγεσίας και της «κυβέρνησης» του UBP κρίνονται σήμερα. Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα, στις 16.00 συνεδριάζει η κεντρική επιτροπή του «κυβερνώντος» κόμματος και αποφασίζει για την ημερομηνία διεξαγωγής του επαναληπτικού γύρου για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του κόμματος. Ο επαναληπτικός γύρος ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στις 17 ή στις 24 Φεβρουαρίου. 

.kathimerini.com.cy
01/01/13
*Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin