Tuesday, January 22, 2013

Στ.Στεφάνου: Κάποιοι εποφθαλμιούν το κυπριακό αέριο

Η υπεράσπιση του ονόματος της Κύπρου και των καλώς νοούμενων συμφερόντων της, είναι καθήκον όλων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας με νόημα ότι «είναι φανερό ότι ορισμένοι εποφθαλμιούν και τις ρωσικές καταθέσεις στην Κύπρο και πιθανόν το φυσικό αέριο». Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι «αυτά, όμως, είναι πράγματα τα οποία θα υπερασπιστούμε».

Ο κ. Στεφάνου, ο οποίος απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο ημερίδας της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ για τις ιδιωτικοποιήσεις στη Λευκωσία, ανέφερε ότι «ως κυβέρνηση θα αγωνιστούμε για το θέμα της μη ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών, έστω κι αν κάποιοι στην Ευρώπη θεωρούν ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν μέρος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της οικονομίας», προσθέτοντας ότι «αυτό λένε διάφοροι, εμείς δεν δεχόμαστε αυτή την τοποθέτηση». Εξήγησε ότι «γι' αυτό ακριβώς το λόγο αντισταθήκαμε και δεν δεχθήκαμε την αναφορά που είχε η Τρόικα στο δικό της το Μνημόνιο για άμεση προώθηση ιδιωτικοποιήσεων».
Παράλληλα, ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι «δεν μπορεί στην περίπτωση της Κύπρου να εφαρμόζονται ακραία σενάρια, τα οποία είναι απομακρυσμένο ότι θα συμβούν, ενώ υπάρχουν τα λογικά σενάρια, που είναι και το πιο λογικό ότι θα προκύψουν, τα οποία λένε ότι το χρέος της Κύπρου θα είναι βιώσιμο». Υπενθυμίζοντας ότι λόγω του φυσικού αερίου η Κύπρος έχει και προοπτική μπροστά της, ανέφερε ότι «όλα αυτά και πολλά άλλα πράγματα δεν μπορεί να μην λαμβάνονται υπόψη στη συζήτηση που γίνεται για παροχή δανείου στην Κύπρου, η οποία – επαναλαμβάνω – είναι θύμα ευρωπαϊκών αποφάσεων».
Κληθείς να πει κατά πόσο η κυβέρνηση αξιοποιεί την έκθεση της Royal Bank of Scotland, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «ακριβώς, η έκθεση της Royal Bank of Scotland διατυπώνει με πολύ σαφή τρόπο την προοπτική, την απτή, την κοντινή, που έχει η Κύπρος να έχει ανάπτυξη και να μπορέσει να προχωρήσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα». Επεσήμανε ότι «δεν μπορεί λοιπόν αυτή η προοπτική να μην λαμβάνεται υπόψη και είναι κάτι το οποίο τονίζαμε συνεχώς στη διαπραγμάτευση που είχαμε με την Τρόικα».
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «είναι φανερό ότι ορισμένοι εποφθαλμιούν και τις ρωσικές καταθέσεις στην Κύπρο και πιθανόν το φυσικό αέριο», προσθέτοντας ότι «αυτά, όμως, είναι πράγματα τα οποία θα υπερασπιστούμε». Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο θέμα της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου είπε ότι «είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν πρόκειται να το εκχωρήσουμε σε κανένα», υπενθυμίζοντας ότι «δώσαμε μάχη με την Τρόικα για να διαγραφεί μέσα από το Μνημόνιο που μας έφεραν το θέμα της συναπόφασης και το διαγράψαμε».
 .energypress.gr
22/1/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin