Saturday, January 5, 2013

Καστοριά: Φώτα με Ραγκουτσάρια

Τα Ραγκουτσάρια, το περίφημο Καστοριανό Καρναβάλι, αναβιώνει το τριήμερο των Φώτων 6, 7 και 8 Ιανουαρίου και δίνει ξεχωριστό χρώμα και πανηγυρική ατμόσφαιρα στην ακριτική πόλη. 

Οι μεταμφιεσμένοι τριγυρνούν στους δρόμους τραγουδώντας και χορεύοντας και σκορπούν κέφι σε ολόκληρη την πόλη. Η έναρξη του Καστοριανού καρναβαλιού θα γίνει από τη Δημοτική Αρχή σήμερα Σάββατο 5 Ιανουαρίου  στις 4 το απόγευμα στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
Μπουλούκι δημοτών και επισκεπτών μαζί με τη δημοτική αρχή και με τη συνοδεία μουσικών χάλκινων οργάνων, θα σεργιανίσουν τα σοκάκια της πόλης, δίνοντας έτσι ένα προεόρτιο πανηγυρικό χαρακτήρα εν όψει των Ραγκουτσαριών.
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα
ert gr
5/1/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. «Ελληνικό» άρμα σε καρναβάλι του Ντίσελντορφ....

    Εναν Έλληνα που βάζει μουστάκι αλά Χίτλερ στη Μέρκελ αναπαριστά άρμα παρέλασης καρναβαλιστών στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, στο πλαίσιο της «Rosenmontag», γιορτής αντίστοιχης με τη δική μας Καθαρά Δευτέρα.

    Στο άρμα από παπιέ - μασέ αναπαριστάται ένας Έλληνας ο οποίος ξεκαρδισμένος στα γέλια ζωγραφίζει μουστάκι στην... αποσβολωμένη γερμανίδα Καγκελάριο στο πλαίσιο της παραδοσιακής παρέλασης της αρμάτων στην πόλη αυτή της δυτικής Γερμανίας.

    Στο αριστερό μανίκι της η μπλούζα της Μέρκελ έχει μία γερμανική σημαία και τη φράση «Πρέπει να κάνετε οικονομία» ενώ το μακρύ ελληνικό χέρι με το μπλε μανίκι, την ελληνική σημαία και την λέξη «Griechenland» (Ελλάδα) με κεφαλαία, επιτελεί το... έργο του.

    Οι παρελάσεις που διεξάγονται στην Κολωνία, το Μάιντς και το Ντίσελντορφ αποτελούν το αξιοθέατο της περιόδου της Αποκριάς στους γερμανικούς δρόμους.....
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63781080

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin