Wednesday, January 23, 2013

Εκστρατεία ενημέρωσης ξένων κοινοβουλίων για τα περί ξεπλύματος βρόμικου χρήματος

Μετά από αίτημα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ
Λευκωσία: Εκστρατεία ενημέρωσης ξένων κοινοβουλίων και κομμάτων που εγείρουν συκοφαντικά και δυσφημιστικά θέμα για δήθεν ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στην Κύπρο, αναλαμβάνει η Βουλή και τα κόμματα.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, σε δηλώσεις ύστερα από σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων, ανέφερε ότι τα κόμματα θα έχουν επαφές με όμορα κόμματα στις χώρες - μέλη της ΕΕ.

Το θέμα θα τεθεί και στο περιθώριο της διάσκεψης των προέδρων των κοινοβουλευτικών επιτροπών ευρωπαϊκών υποθέσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο, στις 27 και 28 Ιανουαρίου.



Θα τεθεί επίσης στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Ομάδας για το ευρωπαϊκό εξάμηνο στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, από τις 28 μέχρις τις 30 Ιανουαρίου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει διερεύνηση για αποστολή και κοινοβουλευτικών ομάδων σε χώρες τις οποίες παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα, όπως η Γερμανία.

Όπως δήλωσε ο κ. Ομήρου, έχουν ήδη αποσταλεί έγγραφα και σημειώματα σε ξένα κοινοβούλια, στα οποία υποδεικνύεται ότι η Κύπρος συμμορφώνεται με όλους τους κανόνες κατά του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

 .philenews.com
23/1/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. Κύπρος: Δεν υπερβαίνει την υπόλοιπη Ευρωζώνη στο «ξέπλυμα» χρήματος.....Εκθεση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ την κατατάσσει μαζί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.....

    Στην ίδια διαβάθμιση με πολλές άλλες χώρες - μέλη της Ευρωζώνης, όπως η Γερμανία θέτει την Κύπρο έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και αυτό την ώρα που πολλοί ευρωπαίοι εταίροι της Κύπρου θέτουν επιτακτικά το θέμα του ελέγχου του κυπριακού νομικού πλαισίου κατά του ξεπλύματος ως όρο για την προώθηση της δανειακής σύμβασης.

    Ειδικότερα, η ετήσια έκθεση «International Narcotics Control Strategy Report» που καταθέτει το αμερικανικό ΥΠΕΞ προς το Κογκρέσο, κατατάσσει την Κύπρο στην «κατηγορία χώρες /δ ικαιοδοσίες πρωταρχικής ανησυχίας» αναφορικά με το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, κάτι που ενδεχομένως να οφείλεται και στην ύπαρξη μεγάλου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

    Αυτό συνάγεται εξάλλου από το γεγονός ότι στην κατηγορία αυτή, πέραν της Κύπρου βρίσκονται χώρες της Ευρωζώνης όπως η Αυστρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία.

    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=501728
    7/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin