Tuesday, December 4, 2012

ΣΕ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΑΠΘ, ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. Εντολή για επέμβαση στο Αριστοτέλειο

Νέα παραγγελία προς την Αστυνομία για επέμβαση στο ΑΠΘ έδωσε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Μαδεμλής, ενώ είχε προηγηθεί ενημέρωση του εισαγγελέα από τις πρυτανικές αρχές για την υφιστάμενη κατάσταση στο κτίριο διοίκησης του ιδρύματος.
Στο τελευταίο, ομάδα φοιτητών μαζί με εργολαβικούς υπαλλήλους έχουν παραταχθεί μπροστά του και παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της Πρυτανείας, ενώ παράλληλα σε 48ωρη απεργία έχουν κατέλθει και διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ.

Επιπλέον, χθες, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τους έντεκα κατηγορούμενους εργολαβικούς υπαλλήλους για την κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελατηρίων.
Για την απόφαση αυτή ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την εργασία τους, ενώ η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή τους.
Την ίδια στιγμή, δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα της συσσώρευσης σκουπιδιών στο ΑΠΘ, καθώς πολλαπλασιάζονται ημέρα με την ημέρα, ενώ η πρωτοβουλία εθελοντικού καθαρισμού την προηγούμενη εβδομάδα, με τη συνδρομή συνεργείων καθαρισμού, δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση.
Δραστηριότητα
Στους διαδρόμους και τα φουαγιέ σχολών και τμημάτων, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου, που επιβαρύνονται από τις καιρικές συνθήκες, οι εστίες και οι όγκοι σκουπιδιών αυξάνονται, όχι μόνο επειδή συνεχίζεται η λειτουργία των υποδομών και άρα η παραγωγή σκουπιδιών, αλλά και εξαιτίας των νυχτερινών δραστηριοτήτων, φοιτητών και μη, στο Πανεπιστήμιο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Νομικής Σχολής, όπου, αν και καθαρίστηκαν επιφανειακά οι κεντρικοί της χώροι, χθες στους εσωτερικούς χώρους υπήρχαν πάλι απορρίμματα από πάρτι, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο.

Ακόμη, προβλήματα αντιμετωπίζουν ορισμένες γραμματείες σχολών και τμημάτων, όπως της Φιλοσοφικής, του Κινηματογράφου και του Ιστορικού - Αρχαιολογικού, που στεγάζονται στο κτίριο διοίκησης, το οποίο τελεί υπό κατάληψη για περισσότερο από δύο μήνες.
Δ. Διαμαντίδης
.imerisia.gr
4/12/12
----
ΣΧΕΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin