Monday, December 10, 2012

Σε εταιρεία τουρκικών συμφερόντων το παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου

Υπογράφτηκε σήμερα στα κατεχόμενα “συμβόλαιο” για τη μεταφορά των “λειτουργικών δικαιωμάτων” του παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμπου στην ιδιωτική εταιρεία T&T που σχηματίστηκε από την τουρκική εταιρεία Tas Yapi κατά 70%, την επίσης τουρκικη
εταιρεία Terminal Yapi κατά 20% και τον τουρκοκυπριακό όμιλο εταιρειών Kaner κατά 10%.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το “συμβόλαιο” υπέγραψαν ο λεγόμενος υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών Ερσάν Σανέρ και ο Διευθυντής της T&T Γκοκσέλ Μποντούρ.

Ο κ. Σανέρ χαρακτήρισε τη “διαδικασία προσφοροδότησης” για τη μεταφορά των “λειτουργικών δικαιωμάτων” του παράνομου αεροδρομίου ως πολύ σημαντική για το ψευδοκράτος. Πρόσθεσε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο σε χρηματικό ποσό έργο που αναλαμβάνεται με μια τέτοια διαδικασία στο ψευδοκράτος για τα επόμενα 25 χρόνια, προσθέτοντας πως ανέρχεται στα 350 εκατομμύρια ευρώ.
Είπε πως ο μέσος αριθμός επιβατών το χρόνο ήταν 750 χιλιάδες στα μέσα της δεκαετίας του 2000, προσθέτοντας πως ο σκοπός είναι αυτός να γίνει τρία εκατομμύρια το 2012.
Είπε πως η έκταση του παράνομου αεροδρομίου είναι σήμερα 20 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και με την ολοκλήρωση του έργου θα γίνει 152 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.
.onlycy.com
10/12/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin