Saturday, December 1, 2012

Οι πολιτικοί δεν σκέπτονται 100 χρόνια πίσω, αλλά μπροστά!

Ο Δημ. Αβραμόπουλος για τις δηλώσεις Μπερίσα.
 

«Τσουνάμι» αντιδράσεων για όσα είπε ο Αλβανός Πρωθυπουργός.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης και καταδίκασε απερίφραστα τις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα περί «Μεγάλης Αλβανίας»


«Οι πολιτικοί δεν σκέπτονται και μιλούν κοιτώντας εκατό χρόνια πίσω, αλλά βλέποντας εκατό χρόνια μπροστά». Αυτό απάντησε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, στις προκλητικές δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, περί «μεγάλης Αλβανίας», που δήθεν φθάνει ως την Πρέβεζα!

Πάντως, οι δηλώσεις Μπερίσα συνεχίζουν να προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις εντός κι εκτός Ελλάδας. Φορείς, απόδημοι συμπατριώτες μας, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης εξακολουθούν να καταδικάζουν τα όσα απαράδεκτα είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός, τα οποία αποκαλύπτουν με τον πιο επίσημο τρόπο τα αλυτρωτικά πάθη που καλλιεργούνται στο εσωτερικό της γείτονος χώρας εις βάρος της Ελλάδας και άλλων Βαλκανικών κρατών.
• Χθες το μεσημέρι λοιπόν, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης και καταδίκασε απερίφραστα τις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα περί «Μεγάλης Αλβανίας», κρίνοντας, πως αυτές δεν βοηθούν στη δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας, συνεργασίας κι αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
• Έντονη υπήρξε και η αντίδραση της «Ομόνοιας» στα όσα είπε πρόσφατα ο Σ. Μπερίσα περί… «Μεγάλης Αλβανίας». «Με ανεδαφικές και ανιστόρητες δηλώσεις αυτού του ύφους τίθεται σε απειλή η ειρήνη και η συμπόρευση των χωρών προς την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Όσοι αρθρώνουν τέτοιες απόψεις βρίσκονται διαμετρικά αντίθετα με τα όσα οι καιροί επιβάλλουν και οι λαοί οραματίζονται. Γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνες καθώς προσβάλουν τις ελληνο – αλβανικές σχέσεις που αποτελούν ουσιαστική διάσταση στην επιζητούμενη ειρηνική συνεργασία στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της Ομογενειακής Οργάνωσης.
• Ως προκλητικές καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις πρόσφατες δηλώσεις του Σαλί Μπερίσα και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη οι κυβερνήσεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να πολεμήσουν τον ρατσισμό και εθνικισμό που όλο και θεριεύει, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ρίχνει λάδι στη φωτιά με τις ανιστόρητες δηλώσεις του για μια Μεγάλη Αλβανία και δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις σχέσεις καλής γειτονίας που επιδιώκει η Ελλάδα».
• Δηλώσεις για το θέμα έκανε χθες και ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, «ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα με τα όσα είπε επ’  ευκαιρία της συμπληρώσεως εκατό ετών από την «ανεξαρτησία» της Χώρας του, αποκάλυψε τους κρυφούς πόθους και τα ανόσια σχέδια της Αλβανίας σε βάρος της Ελλάδος». Ο κ. Ανδρέας εξέφρασε και την ικανοποίησή του για της τάση που κράτησε ο Υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας πως «μέχρι τώρα η πολιτική των ηπίων τόνων δεν απέδωσε καρπούς».
 .proinoslogos.gr
1/12/12
--------

ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin